FOTO: Ovakvog suca još niste vidjeli

Nitko na utakmici nije ništa primijetio dok se na društvenim mrežama nije proširila urnebesna fotografija


100posto
28.12.2018.11:00
Nitko na utakmici nije ništa primijetio dok se na društvenim mrežama nije proširila urnebesna fotografija
Dean Mouhtaropoulos/Bongarts/Getty Images

sažeto

Linijski sudac na utakmici četvrte engleske nije imao kopačke, ali je svejedno odradio dobar posao


100posto
28.12.2018.11:00

Svi se mi volimo narugati sucima na sportskim događajima, makar se obično fokusiramo na greške koje su napravili, ali ovaj nam je majstor dao potpuno drukčiji povod.

Hristo Karaivanov, iako mu ime zvuči bugarski, sudi u Engleskoj, a u srijedu ga je zapala utakmica League Two (četvrte lige) između Tranmerea i Morecambea, na kojoj je bio zadužen za mahanje.

Nitko nije imao primjedbi na posao koji je obavio, ali bolji pogled na njega otkrio je urnebesan detalj. Hristo je očito zaboravio kopačke, pa je utakmicu odradio u svečanim cipelama. Zapravo, nitko od aktera utakmice to nije ni primijetio dok na drušvenim mrežama nije osvanula ova fotografija.

U načelu, pravila nalažu da i suci, kao i nogometaši, moraju imati propisanu opremu, ali nedostatak kopački nije utjecao na njegovu izvedbu, pa će proći bez kazne od Udruge sudaca.

Njegov kolega David McNamara nije bio te sreće kad je nedavno zaboravio ponijeti novčić, pa su na utakmici ženske lige strane terena i početni udarac odredile "škare, kamen, papir". On je suspendiran na tri tjedna.

Fotografija Karaivanova, naravno, postala je hit na društvenim mrežama, te potegnula neke urnebesne komentare.

"Ono kad moraš označiti zaleđe u 3.25, ali imaš obiteljsko okupljanje u 5 sati", napisao je bivši Swanseajev napadač Lee Trundle.

cipele

sudac

newsletter

Prijavite se na Newsletter