neočekivani junak

Neviđene scene na utakmici u Škotskoj: Pomoćni sudac se ozlijedio pa je umjesto njega uskočio mahati - gledatelj!


Dejan Šmehil
28.02.2019.14:00
Neviđene scene na utakmici u Škotskoj: Pomoćni sudac se ozlijedio pa je umjesto njega uskočio mahati - gledatelj!
Twitter/Stranraer

sažeto

Izvjesni Kieran došao je pogledati utakmicu, na kraju je završio uz aut-liniju u dvoboju treće lige između Stranraera i Stenhousemuira


Dejan Šmehil
28.02.2019.14:00

Nevjerojatne scene dolaze nam iz škotske League One, trećeg razreda tamošnje nogometne hijerarhije. Na ligaškoj utakmici između Stranraera i Stenhousemuira na mjesto pomoćnog suca morao je uskočiti – gledatelj!

Naime, igralo se nekih devet minuta dvoboja kad se pomoćni sudac ozlijedio. Stradala je zadnja loža i više nije mogao nastaviti. I dok su na terenu razmišljali što će sad, iz publike se javio izvjesni Kieran i ponudio se da zamijeni ozlijeđenog "mahača".

Twitter/Stranraer

Ispostavilo se da je riječ o sucu koji dijeli pravdu u šestoj ligi pa iako nije baš kvalificiran da sudi tri ranga iznad svog, a i vjerojatno je navijač nekog od ova dva kluba jer što bi inače radio na toj utakmici, nije da su akteri ove utakmice imali nekog izbora. Čovjek se otišao presvući i nakon 10-ak minuta utakmica je nastavljena.

Nije samo jasno je li sa sobom imao vlastitu opremu za suđenje ili je netko i s tim uskočio, ali zauzeo je svoju poziciju uz liniju, a u izvještajima se ne spominje da je imao nekih pogrešaka.

I kao da večer nije bila dovoljno bizarna, prvo poluvrijeme je zbog ovih problema sa sucima produljeno 12 minuta. I u toj sudačkoj nadoknadi pala su oba gola na utakmici koja je naposljetku završila 1:1.

Rezultatom definitivno mogu biti zadovoljniji u redovima domaćina jer su ostali tri boda ispred pretposljednjeg Brechin Cityja (predzadnje mjesto vodi u kvalifikacije za ostanak) te pet bodova ispred svog suparnika Stenhousemuira koji drži fenjer, a taj posljednji klub ispada izravno iz lige na kraju sezone.

nogomet

sudac

Škotska

bizarno

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter