VIDEO: Ma, kakvo finale Lige prvaka?!

Nema većeg pritiska: Mladi nogometaš pucao zadnji jedanaesterac na utakmici dok mu je u nogu bio uperen pištolj


100posto
09.08.2019.14:00
Nema većeg pritiska: Mladi nogometaš pucao zadnji jedanaesterac na utakmici dok mu je u nogu bio uperen pištolj
Screenshot

sažeto

Nogomet je u favelama u Brazilu malo drugačiji od ostatka svijeta, a mladi nogometaš je to osjetio na svojoj koži


100posto
09.08.2019.14:00

Nogomet je najpopularniji sport na svijetu i gotovo da nema kutka na kugli zemaljskoj gdje se ne igra i ne prati nogomet. Dok u nekim dijelovima, posebno u Europi, klubovi i države muku muče s huliganima, u nekim dijelovima poput Brazila je važno samo ostati živ.

Nogomet se igra i u zloglasnim favelama, ali tamo vrijede neka druga pravila. Tome je svjedočio jedan igrač ekipe 'Familia 19' koja je sudjelovala na jednom od turnira u najopasnijim dijelovima Brazila.

On je imao zadatak izvesti posljednji penal na utakmici, a uoči samog izvođenja navijači su upali u teren i okružili kazneni prostor. Dok se pripremao za udarac su mu navijači prilazili, odgurivali ga i govorili mu kako da puca, a ubrzo je naučio i što je pritisak kakav nemaju ni najveći igrači u finalu Lige prvaka.

Jedan od navijača mu je tijekom izvođenja penala uperio pištolj u nogu pa je mogao birati - ostati bez pobjede ili bez noge. Zaletio se, snažno opalio i pogodio stativu. S obzirom na to kakvo je opće oduševljenje izazvao taj promašaj, možemo zaključiti da je mladić još uvijek živ i zdrav.

nogomet

penal

pištolj

favele

newsletter

Prijavite se na Newsletter