IZGUBILI, A PONOSNI

'Neki nisu vjerovali da možemo osvojiti set!'


Vjekoslav Paun
06.02.2017.09:20
'Neki nisu vjerovali da možemo osvojiti set!'
Vlado Kos / CROPIX

sažeto

Španjolska je 3:2 pobijedila Hrvatsku u Osijeku. Za kockaste nisu igrali Čilić, Karlović, Ćorić i Dodig 


Vjekoslav Paun
06.02.2017.09:20

Završilo je - očekivano. Španjolska je u četvrtfinalu. No nije se bez razloga orilo osječkom dvoranom "šampioni, šampioni", trećerazredna (po renkingu) postava Hrvatske na kraju je aplauzom ispraćena nakon što su, kako je to izbornik Željko Krajan rekao dali - 200 posto!

"Nitko nije mislio da možemo uzeti bod. Ma niti set. Vidjeli ste sve. Držali smo se do zadnjeg meča. I osjećamo se kao pobjednici.", rekao je Varaždinec.

Marin Čilić, Ivo Karlović, Ivan Dodig, Borna Ćorić, nikog nije bilo u Slavoniji. Ivo i Ivan ionako su samo uletjeli pomoći za finale u Areni, Marin se odlučio malo odmoriti, no najveća enigma bilo je odsustvo Borne koji je u vrijeme nedjeljnih odluka - izvlačio kuglice u Montpellieru. Kada ga je bivši trener izostavio s konačnog popisa za Arenu, jer računao je samo na spremne (Borna se u tom trenutku još oporavljao od ozljede), čini se da je puklo na relaciji Krajan - Ćorić i to definitivno nije dobro za budućnost hrvatske reprezentacije.

"Zbog publike su momci bili dužni, željeli su se dokazati ovim divnim ljudima. Puno su nam dali, a mi smo vratili više nego smo mogli"

Pogled u budućnost je zanimljiv. Izbornik nikome nije zatvorio vrata, treba svu moguću pomoć, ali satisfakcija je golema jer je s igračima izvan 200 najboljih na svijetu namučio velesilu poput Španjolske.

"Čeka nas jak protivnik, u svakom slučaju. Puno je egzotičnih zemalja koje imaju sjajne tenisače. No, i mi smo pokazali da imamo puno veću širinu nego što smo mislili i razlog za optimizam u hrvatskom tenisu kada pogledamo prema naprijed."

Hrvatskoj ostaje da od 15. do 17. rujna u kvalifikacijama pokuša sačuvati status sudionika Svjetske skupine. Izvlačenje parova bit će u travnju, nakon što budu odigrani preostali susreti u Prvoj skupini.

Hrvatska

Španjolska

Davis cup

Krajan

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter