Bivši Vatreni uvjeren u uspjeh na SP-u

'Nedostajao nam je uvijek mali korak, ali sada su svi u najboljim godinama, a Modrić u životnoj formi'


Slaven Knežević
23.12.2017.17:00
'Nedostajao nam je uvijek mali korak, ali sada su svi u najboljim godinama, a Modrić u životnoj formi'
Reuters

sažeto

Ognjen Vukojević sudjelovao je na humanitarnom malonogometnom turniru 'Osam kafića' u Osijeku i prokomentirao izglede Hrvatske na SP-u


Slaven Knežević
23.12.2017.17:00

Blagdansko vrijeme donijelo je i nova izdanja popularnih malonogometnih turnira na kojima sudjeluju brojni poznati i manje poznati nogometaši i malonogometaši. Jedan takav je i osječki turnir Osam kafića koji je humanitarnog karaktera, a cilj je pomoći djeci s posebnim potrebama. Među glavnim zvijezdama ovogodišnjeg turnira bio je bivši igrač zagrebačkog i kijevskog Dinama i reprezentacije Ognjen Vukojević.

"Uvijek mi je lijepo doći u Osijek i Slavoniju, a kako je u pitanju humanitarna akcija za djecu kojoj je pomoć najpotrebnija, nisam dvojio ni trenutka. Želio sam pomoći i ovim putem. Usput, ispričao bih svoja dva prijatelja Eduarda i Joea Šimunića koji su trebali doći, ali ipak nisu mogli. Spriječeni su opravdano. Ja sam sretan što sam došao", rekao je Vukojević za Glas Slavonije.

Bivši Vatreni nedavno je završio igračku karijeru i zaposlio se kao skaut u Dinamu iz Kijeva.

"Radim u sportskom sektoru u kijevskom Dinamu. To je nova uloga za mene, novo učenje u velikom klubu i jedno veliko iskustvo. Imam sreće što sam odmah nastavio raditi u nogometu i to u tako velikom klubu", rekao je Vukojević pa se osvrnuo na svoju karijeru:

"Nikada u početku ne znate što možete napraviti. Ja sam svoje snove ostvario. Igrao sam u velikim klubovima i nastupao za Hrvatsku na dva europska i svjetskom prvenstvu. U mom Dinamu gotovo cijeli život, pa onda i u kijevskom. Osvojio sam prvenstva, kupove i sve što se moglo, igrao Ligu prvaka i Europsku ligu. Nemam za čime žaliti. Ponosan sam i sretan zbog svoje karijere."

Naravno, nije prošlo bez pitanja o reprezentaciji koju u Rusiji očekuje grupa s Argentinom, Islandom i Nigerijom.

"Sreća da smo se plasirali. Izvukli smo se u zadnji tren, no još jednom se pokazalo da reprezentacija uvijek pokaže pravo lice kada je najteže. Imamo odličnu i zrelu generaciju. To je vjerojatno i posljednja šansa za velike igrače koji igraju u velikim klubovima. Ključna je prva utakmica s Nigerijom. Tu moramo tempirati formu, a kasnije će sve biti lakše. Vjerujem u Hrvatsku i vjerujem da možemo uspjeti u Rusiji", rekao je Vukojević pa dodao:

"Uvijek nam je nedostajao taj završni korak. Radi li se o sreći ili nedostatnoj kvaliteti, teško je reći. No, Hrvatska je uvijek igrala dobro na velikim natjecanjima, samo nam je falio taj korak. Nadam se da u Rusiji to možemo nadoknaditi i da će nam sve prije biti zamah. Treba ići korak po korak i napraviti prave pripreme. Tu je novi izbornik, igrači su u najboljim godinama, Luka Modrić je u životnoj formi, a treba i malo sreće kao Vatrenima 1998. godine. Treba ići korak po korak, ali mislim da imamo momčad za velike stvari", zaključio je Vukojević.

nogomet

hrvatska nogometna reprezentacija

Svjetsko prvenstvo

futsal

Ognjen Vukojević

Osam kafića

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter