Nogomet rekao ne terorizmu

Napad u Manchesteru ujedinio nogomet, UEFA pojačala osiguranje


Slaven Knežević
23.05.2017.17:20
Napad u Manchesteru ujedinio nogomet, UEFA pojačala osiguranje
Getty Images

sažeto

Nogometni velikani poslali su poruke podrške nakon terorističkog napada u Manchesteru. UEFA uvjerava da je finale EL sigurno


Slaven Knežević
23.05.2017.17:20

Sinoć je na koncertu Ariane Grande u Manchesteru odjeknula snažna eksplozija. U terorističkom napadu u Manchester Areni poginulo je 22 ljudi, a 59 je ranjeno. Još jednom je terorizam šokirao cijeli svijet, a snažno je reagirao i nogomet.

Nogometni velikani, uz naravno oba Manchesterska kluba, poslali su poruke podrške i solidarnosti, te izrazili sućut obiteljima poginulih. Manchester United sutra igra finale Europske lige, a trening uoči finala započeli su minutom šutnje. Osim toga, otkazali su i konferenciju za medije uoči utakmice.
UEFA je objavila i priopćenje vezano uz sigurnost na finalu.

"UEFA je šokirana sinoćnjim napadom u Manchesteru. Naše misli su sa žrtvama i njihovim obiteljima. Nemamo informacija koje bi upućivale na to da bi finale moglo biti metom novih napada. UEFA usko surađuje s lokalnim vlastima i Švedskim nogometnim savezom više mjeseci i teroristička prijetnja uzeta je u obzir", stoji u priopćenju UEFA-e koja je dodatno pojačala sigurnost uoči finala.

nogomet

Manchester United

Europska liga

Uefa

Manchester

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter