Nije mu dosadno u životu...

Nakon što je preživio dva loma noge i prebijanje suparničkih navijača, slavni nogometaš uhićen zbog seks skandala!


Dejan Šmehil
12.08.2019.19:00
Nakon što je preživio dva loma noge i prebijanje suparničkih navijača, slavni nogometaš uhićen zbog seks skandala!
Getty

sažeto

Djibril Cisse danas slavi 38. rođendan, a njemu u čast prisjetili smo se najvažnijih trenutaka njegove karijere, ali i života


Dejan Šmehil
12.08.2019.19:00

Djibril Cisse postao je nogometaš zahvaljujući genima. Pokojni otac Mangue također je profesionalno ganjao kožnu mješinu ispunjenu zrakom, a za Djibrilovu karijeru ključno je bilo što se obitelj 1974. preselila u Francusku. Poznati francuski napadač rođen je na današnji dan sedam godina kasnije, a imao je osam godina kad je pristupio Arles-Avignonu, klubu iz rodnog mjesta.

Ubrzo je završio u Auxerreu gdje je debitirao kao 17-godišnjak pod legendarnim trenerom Guyom Rouxom, a s 22 godine je postao i prvi strijelac francuske lige, postigavši 22 pogotka u 29 utakmica. Dvije godine kasnije ponovio je taj uspjeh pa ne čudi što ga je Liverpool 'ukrao' 2004. za 20 milijuna eura.

Reuters

Nije tamo ostavio neki trag. I to iz dva razloga. Lom noge u dvoboju s Blackburnom te odluka menadžera Beniteza da ga gura na krilo. Na dan kad je dogovorio transfer u Marseille, opet je slomio nogu! I to na zagrijavanju u prijateljskoj utakmici Francuske s Kinom.

Poslije Marseillea uslijedio je Sunderland, ali daleko najbolje partije Cisse je pružio u Panathinaikosu (47 pogodaka u 61 nastupu). Ali nije samo zbog toga zaradio status božanstva među navijačima zelenih.

Nakon jednog kontroverznog derbija s Olympiakosom, fizički se zakačio s Olyjevim predsjednikom Marinakisom da bi ga kasnije prebili huligani velikog rivala. Na odlasku je dobio i oproštajnu zabavu, uz obećanje da će se vratiti.

Reuters

Nije, lutao je nogometnom Europom, zadnje što se znalo da je potpisao za talijanskog niželigaša, ali je klub imao problema s isplatom plaća pa je Cisse po drugi put otišao u mirovinu. Prvi put je to napravio 2015. zbog ozljede, ali se vratio 2017.

I koliko god mu nogometni put bio zanimljiv, onaj van terena je barem podjednako takav. Dolaskom u Liverpool kupio je vilu i posjed i tako po sili zakon postao lord, a prvi potez mu je bio da zabrani ovdašnjem lovačkom društvu da lovi na njegovoj zemlji. Iste, 2005. godine, oženio je frizerku iz Walesa, Jude Littler, a sudbonosno da izrekao je u smokingu crvene, Liverpoolove boje.

Imao je kratko pojavljivanje u francuskoj komediji Taxi 4, ima vlastitu liniju odjeće i mirisa (Mr. Lenoir), a sudjelovao je i u francuskoj verziji Plesa sa zvijezdama.

Getty

Prebacio se s kršćanstva na islam, ali daleko najveći skandal izazvalo je njegovo uhićenje. Bio je jedan od četvorice koji je završio s lisicama na rukama zbog navodnog pokušaja ucjene i iznude profesionalnog nogometaša oko seks snimke.

nogomet

Liverpool

Djibril Cisse

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter