Pa s kim to igra Dinamo?

Nakon 'novog Ronalda' u Benfici 'proizveli' i 'novog Busquetsa': Pola svijeta lovi sjajnog portugalskog veznjaka vrijednog preko 60 milijuna eura


Slaven Knežević
03.03.2019.14:00
Nakon 'novog Ronalda' u Benfici 'proizveli' i 'novog Busquetsa': Pola svijeta lovi sjajnog portugalskog veznjaka vrijednog preko 60 milijuna eura
Getty Images

sažeto

Florentino Luis iz Benfice našao se na meti Borussije Dortmund, Real Madrida i Barcelone, a portugalski sastav ga ne pušta ispod 60 milijuna eura


Slaven Knežević
03.03.2019.14:00

Dinamo u četvrtak 7. ožujka 2019. godine igra još jednu povijesnu utakmicu. U osmini finala Europske lige modri će se sučeliti s Benficom koja je na papiru favorit, no na terenu je sve moguće. Iako je odmah bilo jasno da su Portugalci u prednosti, nismo očekivali da su puni mladih talentiranih zvijezda koje želi pola Europe.

Getty Images

Joao Felix ima samo 19 godina i već ga zovu novim Cristianom Ronaldom. Njegova cijena je 120 milijuna eura, a žele ga svi europski i svjetski nogometni velikani pa je jako izgledno da će na ljeto napustiti klub. O Felixu smo već pisali, a sada se u španjolskim medijima pojavila vijest kako je u Benfici, osim 'novog Ronalda' i 'novi Busquets'.

Njegovo ime je Florentino Luis i igra na poziciji zadnjeg veznog. 19-godišnji Portugalac je dijete Benfice, a mediji ga opisuju kao iznimno inteligentnog igrača sredine terena. Visok je 184 centimetra, dominantan u zraku, tehnički strašno potkovan i brz usprkos visini, a krase ga precizna dodavanja i sjajan pregled igre.

Getty Images

Za njim je, kao i za Felixom, poludjelo pola svijeta, a najzainteresiranija je Borussia Dortmund koja je već napravila neke korake prema njegovom dovođenju. Nijemci su htjeli smanjiti cijenu, ali Benfica ni ne počinje razgovore ispod 60 milijuna eura koliko iznosi igračeva otkupna klauzula.

Osim Borussije, interes pokazuju i Barcelona i Real Madrid. Barca bi, logično, 'novog' Busquetsa dovela kao zamjenu za 'starog' koji je trenutno bez zamjene, a u Realu ga vide kao pojačanje u veznom redu, ponajviše kada se Casemiro mora odmoriti. Njegova sadašnja zamjena Marcos Llorente razmišlja o odlasku u PSG koji za njega nudi 65 milijuna eura, pa bi Real taman taj novac uložio u Benficinog wunderkinda.

nogomet

Real Madrid

Dinamo

Barcelona

transfer

Europska liga

Borussia Dortmund

Benfica

Joao Felix

Florentino Luis

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter