Panika u Manchesteru

Najveća zvijezda ne želi plaću od čak tri milijuna kuna tjedno i odbija potpisati novi ugovor: Real Madrid pomno prati razvoj situacije


Slaven Knežević
24.03.2019.14:00
Najveća zvijezda ne želi plaću od čak tri milijuna kuna tjedno i odbija potpisati novi ugovor: Real Madrid pomno prati razvoj situacije
Getty Images

sažeto

David De Gea odbija 350.000 funti tjedno koliko mu nudi Manchester United i od kluba traži 500.000 na tjedan


Slaven Knežević
24.03.2019.14:00

David De Gea postaje čovjek slučaj u Manchester Unitedu. Real Madrid ga je neko vrijeme pratio, pa čak i pokušao dovesti, no zakasnili su sa slanjem papira nekoliko minuta i cijeli posao je propao na birokratskoj greški.

De Gea je ostao u Unitedu, a Real u međuvremenu kupio Thibauta Courtoisa iz Chelseaja, no izgleda da bi im se putevi opet mogli ukrstiti. De Gea je u United stigao još 2011. godine iz Atletico Madrida i ubrzo postao prvi vratar u Manchesteru i jedan od najboljih na svijetu.

Getty Images

Ove sezone odigrao je 37 utakmica i primio 45 golova, a u 10 susreta je svoju mrežu održao netaknutom. Ugovor mu vrijedi do ljeta ove godine, a upravo ta činjenica izluđuje čelnike Uniteda koji nikako ne uspijevaju 28-godišnjem Španjolcu produžiti ugovor.

Pokušavaju mu produljiti ugovor već više od godinu dana, ali De Gea ga odbija potpisati pa su aktivirali klauzulu koja ga uz klub veže dodatnih 12 mjeseci i tako kupili malo vremena, no pregovori ipak stoje na mjestu.

Reuters

The Mirror piše kako je United spreman ponuditi 350.000 funti tjedno što bi De Geu učinilo najplaćenijim golmanom na svijetu, no Španjolac želi 500.000 funti tjedno koliko ima i njegov suigrač Alexis Sanches. Do sada je vratar zarađivao 200.000 funti na tjedan, a sada tu cifru želi povećati za dva i pol puta i zarađivati preko četiri milijuna kuna na tjedan.

Getty Images

Kako ne popuštaju ni De Gea ni United, sve je izgledniji rastanak u nekom od iduća dva prijelazna roka. Dio medija navodi i kako sve pomno prati Real Madrid koji nije zadovoljan izvedbama Thibauta Courtoisa i traži novo rješenje. Sada bi ono staro rješenje mogli dovesti besplatno nakon isteka ugovora i to je opcija koja im se itekako sviđa.

nogomet

Real Madrid

transfer

Manchester United

David De Gea

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter