Svjetski raritet

Najneobičniji nogometaš u povijesti dijeli svlačionicu sa srebrnim Vatrenim: Svaki pad na travu za njega je - užas!


Dejan Šmehil
21.07.2019.19:00
Najneobičniji nogometaš u povijesti dijeli svlačionicu sa srebrnim Vatrenim: Svaki pad na travu za njega je - užas!
Getty

sažeto

Danny da Costa alergičan je na - travu! I svaki put kad mu tijelo dođe u kontakt s travnjakom, istoga trena dobije osip


Dejan Šmehil
21.07.2019.19:00

Nevjerojatna priča dolazi nam iz Bundeslige! Točnije, iz kluba u kojem igra i srebrni Vatreni Ante Rebić, Eintrachta. Zamislite da na svakodnevnom poslu morate raditi sa stvarima na koje ste alergični. Pakao, zar ne?

Upravo je to slučaj s desnim bekom Dannyjem da Costom. Naime, on je alergičan na – travu! Prilično problematično za nogometaša kojemu je 'radna ploha' upravo zeleni travnjak...

"Ako padnem i dođem u kontakt s travom, odmah dobijem osip!", ističe Da Costa koji unatoč toj svojoj 'mani' nije odustao od nogometa.

No, kroz godine se i on malo prilagodio.

Getty

"Uvijek nosim duge rukave ispod dresa", ističe ovaj osebujni 26-godišnjak.

Ni sam ne zna kako je do ove neobične alergije došlo iako sumnja na jedan događaj u djetinjstvu.

"Stvarno nemam pojma zašto mi se ta alergija na travu pojavila. Kao dijete sam imao neurodermatitis no nisam siguran je li to povezano s ovim", kaže Rebićev suigrač.

Da mu alergija na travu ne predstavlja (preveliku) prepreku pokazuje i prošlosezonska statistika, prema kojoj je nastupio u ukupno 50 utakmica i pritom odigrao nešto manje od 4500 minuta, a samo je dvaput zamijenjen.

Getty

"Srećom, svrbež koji se javi na nogama, nakon što dođu u dodir s travom, bude podnošljiv. No drugi dijelovi tijela su problem...", ističe Eintrachtov desni bočni.

On je u ranijoj fazi karijere bio i njemački reprezentativac, igrao je za sve selekcije od U17 do U21. U seniorima nema nastupa, ali nikad nije kasno.

No, za njega je ionako najvažnije da ne zaboravi odjenuti duge rukave ispod dresa i da čarape navuče što je moguće više.

nogomet

Eintracht Frankfurt

alergija

Danny da Costa

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter