VIDEO: Zdravko Mamić kupuje Olimpiju?

Najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa planira veliki povratak, a oglasio se i slovenski klub: 'Imam planova kao da ću živjeti još 60 godina, a poriv da stvaram nove vrijednosti me vuče naprijed'


Slaven Knežević
17.07.2019.11:00
Najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa planira veliki povratak, a oglasio se i slovenski klub: 'Imam planova kao da ću živjeti još 60 godina, a poriv da stvaram nove vrijednosti me vuče naprijed'
Bruno Konjevic / CROPIX

sažeto

Zdravko Mamić spominje se kao novi potencijalni suvlasnik Olimpije koju bi trebao otkupiti s talijanskim partnerima


Slaven Knežević
17.07.2019.11:00

Zdravko Mamić je svoj 60. rođendan proslavio u Međugorju u kojem se nalazi od lipnja prošle godine kada je osuđen sa svojim suradnicima za nelegalno izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Mamić je osuđen na šest i pol godina, a od presude se nalazi u Međugorju gdje ga je dočekala i nova optužnica u kojoj ga se tereti da je sa šestoricom suradnika oštetio Dinamo za 144 milijuna kuna.

"U narodu sam generalno obljubljen i ja volim narod. Meni su sve ovo napravili centri moći! Tko su centri moći? Centri moći su političari koji imaju svoje interese i mediji koji su pod kontrolom centara moći. Ja sam na udaru isključivo interesnih grupa, da li su one političke, da li su sportske, da li su one financijske, svejedno, ali što se tiče građana i naroda, ja nemam nikakvih problema", rekao je Zdravko Mamić u intervjuu za Dnevni Avaz povodom svojeg 60. rođendana.

Baš na njegov rođendan pojavila se i jedna senzacionalna vijest. Zagrebački portal SportNews koji je inače dosta dobro upućen u zbivanja, posebno u zagrebačkom nogometu, objavio je kako Zdravko Mamić preuzima slovenskog prvoligaša Olimpiju.

Prema informacijama s kojima raspolažu Mamić je sve dogovorio s aktualnim vlasnikom Milanom Mandarićem i uskoro postaje novi vlasnik slovenskog prvoligaša. Uz Olimpiju, Mamiću i njegovim partnerima bi u tom slučaju trebale pripasti i Brežice 1919 koje bi postale filijala Olimpije, a znak koji bi to mogao potvrditi je i to što je u klub stigao trener Vito Butorac koji je došao iz Dinamove nogometne škole. Butorac je potpisao za Olimpiju koja ga je proslijedila u Brežice.

Prema pisanju slovenskih medija, Olimpija trenutno vrijedi oko šest milijuna eura, a Mamić u posao ulazi s talijanskim partnerima. Slovenci pišu kako je prvi čovjek s talijanske strane kontroverzni investitor Gabriele Nardin koji je više punio rubriku crna kronika nego sport.

Cropix

Uspjeha do sada i nije imao, a uglavnom je iza sebe ostavljao dugove pa je tako u ponor gurnuo malteške Silema Wandererse koji su bili 26 puta prvaci i 21 puta osvajači Kupa. Slično je bilo i sa španjolskim i portugalskim niželigašima od kojih su neki i bankrotirali. Slovenci pišu i kako je Nardin navodno u Italiji osuđen na dvije godine i dva mjeseca zbog utaje poreza.

Informacije da se Mamić vraća u nogomet i kupuje Olimpiju nisu još potvrđene, ali da nešto ima u planu potvrdio je i on sam rekavši da je spreman za nove projekte.

"U radnoj knjižici imam upisanu već 41 godinu radnog staža, a to znači da sam zreo za mirovinu, ali ja uopće, ne da ne razmišljam o tome, nego imam planova kao da ću još toliko živjeti. Taj adrenalin, taj poriv da stvaram neke nove vrijednosti me vuče naprijed i dobro se osjećam", rekao je Dnevnom Avazu Mamić pa dodao:

"Mislim da, ne daj Bože, sutra skončam život, da je iza mene toliko toga ostalo da bih miran mogao otići na drugi svijet. Međutim, imam još puno planova ispred sebe i gledam pozitivno prema naprijed", zaključio je Mamić.

Cropix

U međuvremenu se oglasila i Olimpija koja navode oštro demantira i naziva 'klasičnim fake newsom'. Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti:

"Senzacionalna 'vijest' koja je jučer objavljena na medijskom portalu sportnews.hr o tome da Zdravko Mamić navodno preuzima Olimpiju, spada u kategoriju najobičnijih 'fake news' medijskih proizvoda. Sve ključne tvrdnje navedene u spomenutom članku, kojeg su preuzeli i neki mediji u Sloveniji i u regiji, su neistinite i plasirane su samo da bi privukle pozornost čitatelja, zato ih ne želimo niti ozbiljno komentirati.

Sasvim je razumljivo da su događanja u NK Olimpija zanimljiva i za kreatore raznoraznih 'atraktivnih medijskih izmišljotina', ali bi i takve izmišljotine morale sadržavati barem tračak istine, kojega u spomenutom članku nema.

Sve relevantne informacije povezane sa djelovanjem NK Olimpija i budućnošću kluba bit će javnosti proslijeđene pravovremeno i preko službenih kanala.

Petar Damjanić

Vođa službe za odnose sa javnošću NK Olimpija."

nogomet

Dinamo

Zdravko Mamić

Slovenija

Olimpija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter