DOSKAČE NEMOGUĆE TRIKOVE

Najbolji hrvatski snowboarder Tino Stojak priprema se za sezonu u Tokiju


Vid Barić
14.10.2017.11:00
Najbolji hrvatski snowboarder Tino Stojak priprema se za sezonu u Tokiju

sažeto

Tino je sezonu započeo sjajnim rezultatom na Novom Zelandu, gdje je u seniorskoj konkurenciji osvojio drugo mjesto na lokalnom slopestyle natjecanju. Trenutno je u Japanu, gdje trenira trikove 'na suhom'


Vid Barić
14.10.2017.11:00

Najbolji hrvatski snowboarder Tino Stojak (17) s kolegicom iz reprezentacije Leom Jugovac upravo se priprema za nadolazeću sezonu, i to u japanskom Tokiju gdje trenira na umjetnoj podlozi i doskače nove trikove u popularni Air Bag. Air Bag je fantastičan način treninga budući da snowboarderu nudi mogućnost da "na suhom" trenira zahtjevne varijante trikova u balon napunjen zrakom, prije nego li se odluči usavršiti ih na snijegu.

Tino je sezonu započeo sjajnim rezultatom na Novom Zelandu, gdje je u seniorskoj konkurenciji osvojio drugo mjesto na lokalnom slopestyle natjecanju. Odlične su to vijesti za mladog i talentiranog snowboardera koji već barata vrlo ozbiljnim double cork rotacijama i koji će se i ove sezone okušati u natjecanjima FIS Svjetskog kupa, i to u disciplinama Big Air i Slopestyle. Paralelno će u nadolazećoj sezoni voziti i natjecanja FIS Europa kupa. I dok od Svjetskog kupa Tino i njegov trener Darko Bilen očekuju skupljanje iskustva u borbi s mnogo starijim i etabliranijim snowboarderima, Europa kupom bi Stojak trebao dominirati, a u tome će mu zasigurno pomoći i brutalan trening kojega upravo odrađuje "na suhom" u Tokiju, kao i nadolazeći treninzi koji ga tek očekuju na austrijskim ledenjacima Hintertux i Kaprun.

Pogledajte kako izgleda Tinov trening na Air Bagu:

Hrvatska

100posto ekstremno

snowboarding

Svjetski kup

Tino Stojak

Tokijo

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter