Foto: 'Samo za muškarce'

Na golf turniru sudionice nastupaju potpuno gole, feministice su šokirane, a organizatori poručuju: 'Tko neće, ne mora gledati. Dođite i nemojte reći ženama!'


100posto
27.06.2019.21:00
Na golf turniru sudionice nastupaju potpuno gole, feministice su šokirane, a organizatori poručuju: 'Tko neće, ne mora gledati. Dođite i nemojte reći ženama!'
Getty Images / golferica

sažeto

U engleskom Essexu bi se u kolovozu trebao održati turnir u golfu u kojem su natjecateljice potpuno gole


100posto
27.06.2019.21:00

Veliku Britaniju trese veliki skandal. Točnije, riječ je više o velikoj raspravi koja se vodi oko ženskog golf turnira koji bi se trebao održati 16. kolovoza u Essexu. Organizatori turnir predstavljaju kao događaj koji je "samo za muškarce" i tvrde kako gledatelji često pokleknu i prepuste se atmosferi koja je poput one u porno filmovima.

Najavljeni golf turnir trebale bi odigrati žene, no novost u ovom sportu je da natjecateljice na sebi neće imati baš ništa od odjeće. Tako bi muškarci u publici, tvrde organizatori, mogli uživati u predivnom pogledu na vrući golf turnir.

Mediji u Engleskoj prenose kako je najava turnira izazvala brojne kontroverze, a oglasile su se i brojne feminističke udruge i slične institucije koje se oštro protive ovakvom natjecanju. Turnir su okarakterizirali kao "povratak milijun godina unatrag" i oštro protestiraju protiv eksploatiranja ženskog tijela, posebno u svrhu promocije sportskog natjecanja.

"Žalosno je što žene rade ovakve stvari i što organizatori misle da je prihvatljivo angažirati žene da paradiraju i seksualiziraju golf staze umjesto da ih potiču da se počnu baviti golfom. Jako se trudimo promovirati jednakost i uključiti žene u igru jer je golf predugo smatran muškim sportom", izrazila je svoje nezadovoljstvo i urednica magazina Women & Golf, Alison Root.

S druge strane, organizatori su više manje poručili da ih nije ni briga za kritike, te su istaknuli da oni organiziraju pošteni turnir koji u svijetu polučuje velike uspjehe.

"To je samo za muškarce. Počeli smo u Južnoj Africi, a sada dolazimo u Engleskoj. Tko ne želi, ne mora gledati. Dođite i nemojte reći svojim ženama", poručio je kratko jedan od organizatora.

100posto hot

Engleska

golf

newsletter

Prijavite se na Newsletter