USKOK ga optužio za davanje lažnog iskaza

Modrić saslušan u Osijeku: 'Moja savjest je čista, uvijek sam govorio istinu'


Slaven Knežević
05.07.2017.12:35
Modrić saslušan u Osijeku: 'Moja savjest je čista, uvijek sam govorio istinu'
Cropix

sažeto

Luka Modrić ispitan je u Osijeku od strane Općinskog državnog odvjetništva. Nakon što je sat i pol davao iskaz, Modrić je poručio kako se nema čega bojati jer ima čistu savjest


Slaven Knežević
05.07.2017.12:35

Luka Modrić danas je u Osijeku na Općinskom državnom odvjetništvu saslušan zbog sumnje da je počinio kazneno djelo davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću i ostalima koji su optuženi da su nezakonito izvlačili novac iz Dinama.

Protiv bivšeg igrača Dinama i kapetana hrvatske nogometne reprezentacije odmah je nakon njegova svjedočenja pokrenuta istraga. USKOK je uložio prigovor na svjedočenje smatrajući da je Modrić promijenio iskaz u odnosu na ono što je rekao USKOK-u pri ispitivanju u kolovozu 2015. godine.

Sporan je bio dio iskaza koji se odnosi na datum potpisivanja aneksa ugovora između Modrića i Dinama kojim je dogovorena podjela transfernog obeštećenja prilikom njegovog prelaska iz Dinama u Tottenham.

Modrić je danas u Osijeku na saslušanju proveo sat i pol, a nakon što je obavio tu dužnost kratko se obratio novinarima.

"Moja savjest je čista. Rekao sam istinu kao i svaki puta do sada. Drugo vam ne mogu reći zbog trajanja postupka", rekao je Modrić.

nogomet

Luka Modrić

suđenje

Osijek

Zdravko Mamić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter