ČEFERIN: 'ZABRINUT SAM, SVE JE MOGUĆE'

Milanu ozbiljno prijeti izbacivanje iz Europe, Riječani osluškuju rasplet situacije


Toni Horvat
23.11.2017.18:15
Milanu ozbiljno prijeti izbacivanje iz Europe, Riječani osluškuju rasplet situacije
Marco Luzzani/Getty Images

sažeto

Milan je dostavio plan prema kojem bi se približio poštivanju financijskog fair playa, ali predsjednik Uefe nije uvjeren da će on biti prihvaćen


Toni Horvat
23.11.2017.18:15

Nakon što je reprezentacija zapela u dodatnim kvalifikacijama protiv Švedske, pa neće vidjeti Svjetsko prvenstvo u Rusiji, talijanskom nogometu prijeti još jedna katastrofa - izbacivanje Milana iz europskih natjecanja.

"Rossoneri" su proteklog ljeta na pojačanja potrošili 175 milijuna eura, a utržili manje od 30, pa imaju problema s financijskim fair playem. Talijanski klub Uefi je dostavio plan za izvlačenje iz problema, ali to nikako ne znači da će on biti prihvaćen, pogotovo nakon što se ispostavilo da njegov novi vlasnik Yonghong Li nije ni izbliza tako bogat kako se mislilo.

Situaciju je, nimalo optimistično, prokomentirao predsjednik Uefe Aleksander Čeferin u razgovoru za La Repubblicu.

"Radimo na tome, ne mogu ništa reći. Zabrinut sam, ali vidjet ćemo što će se dogoditi. Sredinom prosinca Uefa će se izjasniti o ovom slučaju", rekao je Slovenac, a na pitanje što će se dogoditi ako ne prihvate Milanov plan, kratko je odgovorio:

"Sve je moguće, ali prerano je o tome govoriti."

Sve je moguće, dakle i izbacivanje i europskih natjecanja, koje je jedna od mogućih kazni za nepoštivanje financijskog fair playa.

Nejasno je kako bi se to odrazilo na Rijeku, koja je s Milanom u istoj skupini Europske lige, te baš s njim igra u posljednjem kolu na Rujevici 7. prosinca. Ako Milan bude izbačen, znači li to da bi u nokaut-fazu prošla trećeplasirana momčad iz skupine D? Do Uefine odluke znat ćemo je li to naš prvak.

Milan

NK Rijeka

Uefa

financijski fair-play

Aleksander Čeferin

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter