VIDEO: EUROPSKO PRVENSTVO U WAKEBOARDINGU

Marko Gačić se izvrsnim nastupom plasirao u polufinale i natjecanje završio na 13. mjestu


Vid Barić
09.12.2017.11:00
Marko Gačić se izvrsnim nastupom plasirao u polufinale i natjecanje završio na 13. mjestu

sažeto

Marka je prije puta u Egipat zadesila temperatura koja nije puštala, a zatim se po dolasku u Egipat 'polomio' na treningu. Ipak, uspjelo mu je odvoziti vožnju za polufinale natjecanja


Vid Barić
09.12.2017.11:00

Na egipatskom crvenom moru, točnije u El Gouna Sliders Cable Parku, održano je 19. prvenstvo Europe i Afrike u wakeboardingu i wakeskatingu. Na natjecanju se pojavio i hrvatski wakeboarder iz Rijeke i jedan od najvećih hrvatskih daskaških talenata – Marko Gačić (19). Nažalost, Marko se razbolio pred odlazak te je na put otišao s visokom temperaturom. Nakon dolaska u Egipat je još dva dana bio pod temperaturom koja ga je toliko oslabila da je mislio kako na natjecanju neće nastupiti. Doista šteta, jer je stigao pripremljen i s velikim zanosom još od Corona cupa na kojemu je briljirao. Da stvar bude gora, Marka je osim temperature zadesio i težak pad na treningu nekoliko dana prije samih kvalifikacija, pa je nastup hrvatskog predstavnika visio u zraku.

Ipak, talentiranom Marku je i nakon bolesti te ozljede uspjelo izboriti polufinale velikog natjecanja. U kvalifikacijama je odvozio odličnu vožnju, iako oslabljen nije odradio sve trikove koje je imao u planu. Unatoč tome što je propustio odraditi neke tehnički i izvedbeno zahtjevne trikove iz svoje palete, imao je izrazito clean vožnju s kojom se dokopao polufinala. Suci u Egiptu su, očito, znali cijeniti njegov stil i mirnoću u egzekuciji trikova. Konačnim 13. mjestom u juniorskoj kategoriji je više nego opravdao svoj nastup na jednim od elitnijih wakeboarderskih natjecanja na svijetu i s njim se Hrvatska polako, ali sigurno, pozicionira na mapi svjetskog wakeboardinga.

Mlada iznenađenja

Bilo je i velikih iznenađenja; mladi Francuz Loïc Deschaux (2005.) je apsolutno otkriće natjecanja. Unatoč tome što je sve zadivio svojom vožnjom i brzo se promaknuo u velikog favorita u boys kategoriji, pao je u obje finalne vožnje. Ruskinja Marina Kacheeva (2004.). je nastupila u junior i open kategorijama te je odnijela juniorsku titulu i broncu u open ladies kategoriji. Claudia Paganini nije vozila kako zna, iako joj je uspjelo odvoziti za srebro u kategoriji juniorki. Timo Kapl, veliki favorit iz Austrije, ipak nije odnio naslov - nadjačan je od Ariana Blanika. Vrijedi napomenuti da je na istoj lokaciji održano i prvenstvo u seated wakeboardingu za osobe s invaliditetom, a tu je pobjedu odnio Emanuele Meme Paganini, heroj iz Italije o kojemu smo opsežno pisali u nekoliko navrata.

100posto ekstremno

wakeboarding

Marko Gačić

El gouna

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter