MLADA NADA HRVATSKOG WAKEBOARDINGA

Marko Gačić pomeo konkurenciju i osvojio Corona Cup u Grazu!


Vid Barić
23.07.2017.11:00
Marko Gačić pomeo konkurenciju i osvojio Corona Cup u Grazu!

sažeto

Do pobjede na Schwarzlseeju Gačić je stigao vrlo superiorno, ostavivši drugoplasiranog za čitavih 11 bodova prednosti


Vid Barić
23.07.2017.11:00

Mladi hrvatski wakeboarder iz Rijeke, Marko Gačić (19), uvjerljivo je pobijedio u juniorskoj kategoriji na natjecanju međunarodnog Corona Cup-a – Wakebase Open 2017 – održanom protekloga vikenda na Schwarzlsee jezeru u blizini Graza.

Sven Šćukanec

Gačić je član wakeboarding kluba Krk i predstavnik nove generacije hrvatskih vejkera, a krasi ga fantastičan stil vožnje i čista egzekucija trikova. Do pobjede na Schwarzlseeju stigao je vrlo superiorno, ostavivši drugoplasiranog za čitavih 11 bodova prednosti. Dočim je startao vožnju i odvozio prve trikove, Austrijanci su se pobojali kako bi im Gačić mogao uzeti prvenstvo, a ozbiljno ga je shvatio i komentator natjecanja koji je njegovu vožnju ispratio s najvećim hypeom koji je toga dana zabilježen.

Kada je Marko završio vožnju s perfektno izvedenom 900° rotacijom na velikom skoku, bilo je jasno da se u Hrvatsku vraća kao prvak natjecanja u Grazu.

Interesantno, većini ridera koje je Gačić ostavio iza sebe je ski-lift na Schwarzlseeju home spot, mjesto na kojemu voze gotovo svaki dan.

Robert Pokovec ima novi video-edit i rastura

Iz ostalih wakeboarding vijesti – tata regionalne scene i najveći wakeboarding radnik na ovim prostorima, Slovenac Robert Pokovec, ima novi kratki video-edit snimljen u legendarnom njemačkom wake-parku Turncable. Pokovec je zagazio u tridesetu i iza sebe ima više od desetljeća karijere, ali to ga ne sprječava da i dalje vozi suvereno i clean. Prvi trik je switch, Robijev prirodni stav na wakeboardu je desnom nogom naprijed…

Uživajte u snimkama.

Feeling good from Robert Pokovec on Vimeo.

100posto ekstremno

pobjeda

wakeboarding

Marko Gačić

Robert Pokovec

Graz

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter