Modrić na novoj prekretnici

Luka svakih pet godina mijenja klub: Napušta li stvarno Real ili ulazi u klupske legende? ▶️


Slaven Knežević
06.06.2017.08:15
Luka svakih pet godina mijenja klub: Napušta li stvarno Real ili ulazi u klupske legende? ▶️
Reuters

sažeto

Luka Modrić svakih pet godina promijeni klub, a svaki put kad se to dogodi Luka postane još bolji. Napušta li ovo ljeto Real ili postaje vječna legenda Kraljeva?


Slaven Knežević
06.06.2017.08:15

Luka Modrić s Real Madridom podigao je svoj treći pehar namijenjen europskom prvaku i tako na najbolji način obilježio svoju petu godinu u Madridu. Zanimljivo, Modriću je upravo 4-5 godina i vijek trajanja u jednom klubu, a svaki put kad završi jedan ciklus, Luka postane još bolji.

1. Era Dinamo (2003. - 2008.)

Luka je ponikao u Zadru, a onda još kao junior došao u Dinamo. Pravo na prvi pick imao je Hajduk, no stručni kadar u splitskom klubu procijenio je da Modrić nije dovoljno dobar da nosi bili dres. Dinamo ga je brusio posudbama u Zrinjskom i Interu iz Zaprešića, a onda ga profilirao u dragulja i na njemu zaradio popriličnu svotu novaca.

Zdravko Mamić izbio je škrte vlasnike Tottenhama iz cipela i na Luki zaradio preko 20 milijuna eura. Za Dinamo je u HNL-u odigrao 94 utakmice i zabio 27 golova. S Modrima je osvojio tri puta HNL, dva puta Kup i jednom Superkup.

2. Era Tottenham (2008.-2012.)

U četiri godine u Tottenhamu, Luka je od sramežljivog dječarca iz Hrvatske postao motor kluba. Tottenham na Modrićev pogon izgledao je fenomenalno, a uz Luku se probudio i Gareth Bale. Kasnije su obojica završila u madridskom Realu. Za Tottenham je odigrao 127 utakmica i postigao 13 golova. Vidljivo je da je Luka počeo više igrati, a manje zabijati i tu je počela njegova transformacija u najjačeg veznog igrača na svijetu. Real ga je Tottenhamu platio 30 milijuna eura, no kad se sad pogleda Tottenham je gadno oštećen u tom transferu jer su za Luku mogli dobiti puno više.

3. Era Real Madrid (2012. - ?)

Luka je za Real u La Ligi zabio još i manje golova. U 140 nastupa postigao je osam golova, ali postao nezamjenjiv kotačić u igri Kraljevskog kluba. Kad ne igra Luka, ne igra ni Real. On je motor koji pokreće najbolji klub na svijetu s kojim je osvojio i tri Lige prvaka, jednu La Ligu, jedan Kup, jedan Superkup, dva UEFA Superkup i dva Svjetska klupska prvenstva. No, prošlo je već pet godina. Sve češće se spominje Lukin odlazak iz Madrida. Predsjednik Reala, Florentino Perez, riskira građanski rat koji bi mogao izazvati prodajom Modrića koji je postao simbolom kluba.

S obzirom na Lukinu naviku da svakih pet godina promijeni sredinu, za očekivati je da napusti Real. No, ima li uopće kluba koji je iznad Reala u kojem bi Luka mogao napraviti novi iskorak? Teško. Ima 31 godinu i nalazi se na prekretnici. Ostane li u Realu, tu će i završiti karijeru. Hoće li Real postati jedini klub kojem je maestro poklonio 10 godina svoje karijere?

nogomet

Real Madrid

Liga prvaka

Luka Modrić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter