ŠTO BI BILO KAD BI BILO?

Luka Modrić trebao je završiti u jednom od najbogatijih klubova svijeta, no tada nije bilo novca za njega


Toni Horvat
05.09.2018.21:00
Luka Modrić trebao je završiti u jednom od najbogatijih klubova svijeta, no tada nije bilo novca za njega
Denis Doyle/Getty Images

sažeto

Ondašnjem vlasniku Manchester Cityja račun je bio blokiran zbog malverzacija u Tajlandu, pa je Luku od Dinama otkupio Tottenham


Toni Horvat
05.09.2018.21:00

Da tajlandski premijer nije upao u financijske probleme, karijera kapetana hrvatske nogometne reprezentacije i svježe odabranog najboljeg igrača sezone u izboru Uefe vjerojatno bi izgledala znatno drukčije.

Bernard Halford, bivši tajnik Manchester Cityja, otkrio je kako je njegov ondašnji klub bio na pragu dovođenja 22-godišnjeg Luke Modrića 2008. godine, ali "građani" ga tada nisu mogli platiti Dinamu.

U City je godinu dana ranije stigao Vedran Ćorluka, koji je upravu kluba obasipao komplimentima na Lukin račun, te je uspio uvjeriti da je on pravi igrač za njih. Međutim, ondašnji vlasnik kluba, bivši tajlandski premijer Thaksin Shinawatra, zbog financijskih malverzacija ostao je zamrznutih računa i nije imao pristup svojem bogatstvu od kojih milijardu eura. Samim time, City nije imao novca za pojačanja.

"Čarli je sve dogovorio s Lukom, dr. Shinawatra bio je vrlo uzbuđen zbog njegova mogućeg dolaska, ali račun mu je bio zamrznut i nismo da mogli dovesti. Radilo se o nekih 12 milijuna eura, a sad je kandidat za Zlatnu loptu", rekao je Halford.

Mike Hewitt/Getty Images

Modrić je tako završio u Tottenhamu, iako za nešto više novca, a 1. rujna Shinawatra je prodao klub šeiku Mansouru i investicijskoj kući Abu Dhabi United Group, koji su "onaj drugi" klub iz Manchestera do danas pretvorili u jedan od najbogatijih klubova svijeta.

A kad se već Modrić nije pridružio njemu, Ćorluka je istog tog 1. rujna također prešao u Tottenham. Tko zna kako bi se obojici karijere rasplele da su ih gradili u Manchester Cityju, ali na kraju im uopće nije ispalo loše, zar ne? Pogotovo Luki, koji je ove godine već osvojio Ligu prvaka, srebro sa Svjetskog prvenstva, titulu najboljeg igrača SP-a te najboljeg nogometaša i veznjaka sezone u Uefinu izboru.

transfer

Luka Modrić

Manchester City

Tottenham

Vedran Ćorluka

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter