VIDEO: SPEKTAKL U 'MINUSU'

Luda utrka na beogradskom ledu: Skidaju se u donje rublje i trče po snijegu, a pobjednik nije onaj tko prvi prođe ciljem


Toni Horvat
01.02.2018.08:30
Luda utrka na beogradskom ledu: Skidaju se u donje rublje i trče po snijegu, a pobjednik nije onaj tko prvi prođe ciljem
Facebook / Belgrade Running Club

sažeto

Ovog se vikenda u Beogradu drugu godinu zaredom održava simatični 'Belgrade Underpants Run'


Toni Horvat
01.02.2018.08:30

Ovog se vikenda u Beogradu održava zabavna sportska manifestacija za hrabre, vesele i nimalo zimogrozne. U nedjelju će se trčati "Belgrade Underpants Run", odnosno utrka u donjem rublju.

Prvi se put ova utrka u duljini od 1000 metara u Beogradu održala lani na zaleđenoj stazi na Adi Ciganliji, pa iako se prijavilo samo desetak trkača, iznenadno se pridružila još nekolicina građana.

"Želimo po ovom pomalo tmurnom i previše stresnom vremenu ljudima pružiti jedan dan bezbrižnosti i udar dobre energije, a kako se drukčije osjećati kad se na -5 skinete u gaće i trčite po snijegu, a onda uđete u saunu i popijete topli čaj ili čašu kuhanog vina?", rekao je organizator utrke Veroljub Zmijanac, dodavši kako je ideja nastala iz ruske metode jačanja i otpornosti i oporavka organizma izlaganjem hladnoći i valjanjem po snijegu. Uostalom, i u profesionalnom sportu na sličan način djeluje krioterapija.

Ove godine za beogradsku je utrku putem Facebooka zanimanje pokazalo više od 1000 ljudi, a organizatori se nadaju da će se pojaviti barem stotinjak najhrabrijih. Vremenska prognoza najavljuje snijeg, koji bi svakako povećao atraktivnost utrke.

Pobjednik neće biti onaj tko prvi prođe kroz cilj, nego vlasnik najprovokativnijeg "kostima" za trčanje, a nagrada je masaža toplom čokoladom.

Sve zajedno djeluje kao vrlo zabavan događaj, pogotovo ako niste zimogrozni. Biste li sudjelovali u ovakvoj utrci da se održava kod nas, odnosno u vašem gradu? Recite nam u komentarima, a u videu pogledajte kako je to izgledalo lani.

Beograd

snijeg

utrka

donje rublje

Belgrade Underpants Run

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter