Lud k'o šlapa

Legendarni trener zapanjio javnost: 'Nikad nisam bio policajac svojim igračima, a volio bih da mi cijela momčad bude gay!'


Dejan Šmehil
22.07.2019.19:00
Legendarni trener zapanjio javnost: 'Nikad nisam bio policajac svojim igračima, a volio bih da mi cijela momčad bude gay!'
Getty

sažeto

Arrigo Sacchi podijelio je svoja razmišljanja o homoseksualizmu u nogometu, a prisjetio se i svađe s Gullitom zbog njegove boje kože


Dejan Šmehil
22.07.2019.19:00

Arrigo Sacchi jedan je od najcjenjenijih talijanskih stručnjaka svih vremena. Oni stariji pamte kakvu je mašinu stvorio svojedobno od Milana, kad su crveno-crni harali Italijom i Europom.

Sacchi već neko vrijeme ne radi, ali ovaj 73-godišnjak i sad pokazuje jednu od svojih glavnih odlika, a to je da je bez dlake na jeziku kad ga novinari nešto pitaju.

Getty Images

U velikom intervjuu koji je dao portalu Dagospiji, dotaknuo se i nekih škakljivih tema. Prvo se prisjetio kako se zakačio s Ruudom Gullitom oko njegove boje kože.

'Prvi si crnac koji je pobijelio'

"Trebamo poletjeti za Avellino, a njega nema na ukrcaju putnika. Zovemo kući, žena kaže da nije uopće tu noć spavao doma. Na kraju smo ga pronašli kako spava u čekaonici u zračnoj luci! Kad smo stigli u Avellino, zaključao sam se u sobu s njim i krenuo ga 'ribati' govoreći mu da je li se pogledao u ogledalo, da izgleda poput duha i da je prvi crnac koji je pobijelio", prisjeća se Sacchi svađe sa slavnim nizozemskim igračem i nastavlja:

"Nije ga bilo tu utakmicu na terenu. Za dva tjedna je pak odigrao fenomenalno i zatražio je razgovor sa mnom. Tada mi je rekao: "Pogriješio sam u Avellinu i ispričavam se. Ali, nemojte više nikad pričati o mojoj boji kože". I bio je u pravu."

Getty

Upitan što misli o nogometašima homoseksualcima, Sacchi je dao urnebesan odgovor.

"Gledajte, nikad nisam bio policajac svojim igračima. Ako sam ih stavljao u igru, to je bilo zato što sam im vjerovao. A ako sam im vjerovao, onda sigurno nisam išao provjeravati tko se od njih seksao prije utakmice. I s kim. Kad sam bio trener u jednom klubu, šapnuli su mi da je jedan moj nogometaš homoseksualac. Ali kad sam uzeo u obzir kako igra, poželio sam da svi u momčadi budu homoseksualci!"

nogomet

Milan

Italija

Arrigo Sacchi

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter