Zlatan se vraća kući

Legendarni Ibrahimović najavio povratak u Europu: 'Ne želim zatvoriti ta vrata, to je trofej koji mi nedostaje'


Slaven Knežević
23.09.2018.10:30
Legendarni Ibrahimović najavio povratak u Europu: 'Ne želim zatvoriti ta vrata, to je trofej koji mi nedostaje'
Getty Images

sažeto

Zlatan Ibrahimović otkrio je kako ima ponudu švedskog Malmöa te da razmišlja o povratku u klub iz kojeg je krenuo


Slaven Knežević
23.09.2018.10:30

Legendarni napadač Zlatan Ibrahimović zabrinuo je čelnike i navijače LA Galaxyja čije boje trenutno brani. Izgleda da se Ibri ne sviđa previše u SAD-u pa bi uskoro mogao promijeniti sredinu i vratiti se tamo gdje je sve krenulo dok je bio klinac, u švedski Malmö.

Ibrahimović je priznao kako je dobio ponudu od svojeg voljenog kluba u kojem je igrao od 1995. do 2001. godine prije odlaska u Ajax. Iako je kasnije razvio zavidnu karijeru i igrao u klubovima poput Juventusa, Intera, Milana, Barcelone, Manchester Uniteda i PSG-a, Ibra nikada nije zaboravio svoj prvi klub.

"Dobio sam ponudu i želim se vratiti kući kako bih završio karijeru", otkrio je Ibrahimović švedskom novinaru Calleu Schulmanu u nedavnom intervjuu pa dodao kako još razmišlja o toj ponudi:

"Ne znam što će biti, ne želim zatvoriti ta vrata. To je naslov prvaka koji mi nedostaje."

 
 
 
View this post on Instagram

Det är roligt med folk som tror att de vet mer än jag om fotboll! @iamzlatanibrahimovic @bethardofficial

A post shared by Calle Schulman (@calleschulman) on Sep 22, 2018 at 12:58am PDT

Bivši reprezentativac Švedske danas ima 36 godina i još uvijek slovi za jednog od najboljih napadača na svijetu, a kada je kretao rekli su kako ne zna zabiti gol.

"Imao sam priliku igrati u velikim klubovima s velikim igračima i pored njih zabijati golove. Smiješno mi je bilo kada sam počinjao karijeru pa su rekli da sam dobar igrač, ali ne znam zabijati golove", rekao je kroz smijeh Ibra koji je nedavno zabio svoj 500. gol u karijeri:

"Izgleda da ipak znam zabijati golove. Došao sam do 500, a to je ludi broj kada pričamo o nogometu. Zadnji gol je neponovljiv, samo ja mogu tako zabiti", zaključio je Ibrahimović.

nogomet

Zlatan Ibrahimovic

LA Galaxy

Malmo

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter