VIŠE NIJE TAKO OMILJEN

Legendarni Ibra im se otvoreno nudi, a oni ne žele ni čuti: 'Ne igra već godinu i pol, ne mogu vjerovati da još pričamo o njemu'


Toni Horvat
02.03.2018.16:30
Legendarni Ibra im se otvoreno nudi, a oni ne žele ni čuti: 'Ne igra već godinu i pol, ne mogu vjerovati da još pričamo o njemu'
Alex Grimm/Getty Images

sažeto

Zlatan Ibrahimović za reprezentaciju ne igra od Eura 2016., ali rado bi joj se vratio za SP u Rusiji 'ako se bude osjećao dobro'


Toni Horvat
02.03.2018.16:30

Skoro da nema kluba na svijetu koji u svojim redovima ne bi želio imati Zlatana Ibrahimovića, ali kad se radi o njegovoj vlastitoj reprezentaciji, situacija nije tako jasna.

Legendarni Ibra za Švedsku ne igra već godinu i pol, a ove sezone za Manchester United odigrao je samo sedam utakmica nakon operacije koljena, a prije nego što je shvatio da ipak još nije u idealnom stanju za nogomet.

I dok tvrdi da će biti na raspolaganju Joseu Mourinhu za uzvrat osmine finala Lige prvaka protiv Seville 13. ožujka, natuknuo je i da bi se mogao vratiti u reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, koje su Šveđani bez njega osigurali kroz dodatne kvcalifikacije protiv Italije.

"Nedostaje mi reprezentacija. Ako budem htio, učinit ću to. Ali želim osjećati da mogu igrati dobro, ne želim ići samo zato što sam netko. Vrata nisu zatvorena ni za što", rekao je 36-godišnji Zlatan za AS.

Međutim, takva izjava nije najbolje sjela švedskom izborniku Janneu Andersonu, koji smatra da je njegova reprezentacija narasla baš zbog Ibrahimovićeva odsustva, jer su igrači počeli više vjerovati jedni u druge nego se podsvjesno oslanjati na njegovu genijalnost.

"To je nevjerojatno! Pa on je prestao igrati prije godinu i pol, a još pričamo o njemu. Moramo razgovarati o velikim igračima koji su sad u momčadi. Naš plasman na SP uspjeh je kolektiva", razljutio se Anderson.

A Ibra još nije siguran ni gdje će nastaviti karijeru, još je u igri odlazak u LA Galaxy, a Mourinho je uvjeren da će otići najkasnije nakon završetka sezone.

SP 2018.

Zlatan Ibrahimovic

Švedska

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter