VIDEO: Krasnodar Rora

Legenda Dinama prisjetila se zadnjeg proljeća u Europi: 'Ovaj Dinamo je najmanje jednu stepenicu iznad svih prethodnih momčadi, s Bjelicom do finala!'


Slaven Knežević
11.02.2019.08:00
Legenda Dinama prisjetila se zadnjeg proljeća u Europi: 'Ovaj Dinamo je najmanje jednu stepenicu iznad svih prethodnih momčadi, s Bjelicom do finala!'

sažeto

S legendarnim Krasnodarem Rorom prisjetili smo se zadnjeg Dinamovog europskog proljeća, a otkrio nam je i što misli o današnjem Dinamu


Slaven Knežević
11.02.2019.08:00

Krasnodar Rora jedno je od najvećih imena u bogatoj Dinamovoj povijesti. Za Dinamo je odigrao 459 utakmica i postigao 37 ligaških golova, ali najsjajnije svijetli onaj uspjeh s modrima u Kupu velesajamskih gradova. Rora je prije 50 godina zabio u finalu protiv Leedsa i tako Dinamu donio najveći trofej u povijesti kluba.

Rora je bio i sudionik zadnje utakmice koje su modri na proljeće igrali u Europi. Prije 49 godina izbacio ih je Schalke i tu je krenulo tmurno razdoblje za Dinamove navijače koji su iduću proljetnu utakmicu dočekali tek s Nenadom Bjelicom i aktualnom generacijom modrog sastava.

"Bilo je sjajnih generacija poslije nas, od Zajeca, Kranjčara i drugih, pa onda Modrića,... Tko je pretpostavljao da će nakon toliko godina naš neuspjeh iz 70-te postati najveći uspjeh generacija poslije nas", rekao nam je Rora s kojim smo se prisjetili tog zadnjeg proljeća i najavili novi pohod Dinama na Europu.

Pred modrima je sada okršaj s Viktorijom iz Plzena, a legenda Dinama vjeruje u uspjeh i plasman u daljnju fazu natjecanja.

"Bjeličin Dinamo je najmanje jednu stepenicu iznad svih prethodnih momčadi i generacija", rekao nam je u našem videu Rora pa dodao kako vjeruje u prolaz nakon čega je svaka nova pobjeda uspjeh:

"Svaka pobjeda u sljedećem kolu je sjajan uspjeh, a želja je, samo postoji želja, teško je to predvidjeti, da Dinamo dogura do samog vrha i u toj najvećoj utakmici bude pobjednik", zaključio je Rora. Kako je izgledalo to zadnje proljeće i što Rora kaže na velik broj navijača koji ponovno žive za Dinamo, pogledajte u našem videu.

nogomet

Dinamo

Europska liga

100posto sport video

Krasnodar Rora

Viktorija Plzen

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter