IGRAČI IDU U ŠTRAJK!

'Vukovi' uvjerljivo svladali izravnog konkurenta

Cibona je ostvarila cilj, teško, ali zasluženo stigla do prve pobjede u novoj sezoni Eurolige
 Damir Krajač / Cropix

Košarkaši Cibone skinuli su težak kamen s pleća. Obrana im je donijela prvu pobjedu u novoj sezoni Eurolige. U Draženovom domu pao je Žalgiris (64-52).

- Bila je to pobjeda koja nas je držala na životu. Zbog toga je bilo toliko nervoze, nije bilo napadačke lakoće - rekao je trener Perasović.

U igri s puno promašaja i čvrstim obranama, nijedna momčad nije do 25. minute uspjela stvoriti osjetniju prednost. Onda se “ukazala” domaća petorka, s Vedranom Princom na “playu”. Napad je profunkcionirao i Cibona je serijom od 10-0 pobjegla na velikih 47-38 (28. minuta), kad je odlični Andrić ukrao loptu Watsonu, sam istrčao protunapad i zakucao.

- Princ nam je donio agresivnost koju nismo imali u prve tri četvrtine. Nakon toga je Gordon počeo pritiskati i u posljednjoj smo četvrtini odigrali najbolju obranu. Andrić je odigrao iznimno dobro u obrani, ali treba mu još samopouzdanja - naglasio je Perasović.

Žalgiris je sveden na 52 poena, samo osam u posljednjoj četvrtini. Limitirani su Brown i Watson, a gosti nisu imali nikoga na klupi tko bi mogao pokrenuti momčad. “Porod” je bio težak, ali Cibona konačno ima pobjedu.

Rozić: Štraj počinje 21.11.!

Košarkaši Cibone dali su Upravi rok od deset dana (tijekom kojeg su tri regionalne utakmice) da se napokon trgnu i počnu raditi svoj posao.

Dajte nam barem jamstva!

- Ukoliko se ništa ne promijeni nakon utakmice protiv C. zvezde, 21. studenoga, prestajemo trenirati. Želimo da nam se isplati barem dio zaostataka ili daju jamstva na koji način i kada će se situacija popraviti. U četvrtak imamo prvi put sastanak s Upravom, izvijestio je javnost kapetan Marin Rozić.

- Nama, koji smo tu od ranije, duguje se dio novca za prošlu sezonu, a ove još nismo plaćeni. Jedino smo prije 15-ak dana dobili manji dio novca za ono što nam se duguje od prošle sezone. Niti novi igrači nisu isplaćeni, čak ni Amerikanci, i jedinstveni smo u stavu da nećemo trenirati. Uprava bi trebala čestitati svim igračima jer zasad igramo badave.

Svima je bolje nego Ciboni

Rozić je iznio što ih još muči.

- Problem u klubu je velik jer se ni radnoj zajednici ne isplaćuje. Žalosno je da jedan od najuspješnijih hrvatskih sportskih kolektiva pati zbog stvari koje nemaju veze s nama igračima. Nije nam jasno kako u ostalim vodećim zagrebačkim klubovima situacija može biti puno bolja nego kod nas. ( H. Slišković)

Košarkaška Euroliga, 4. kolo:

Skupina A

Cibona – Žalgiris 64-52

Fenerbahçe Ülker – Montepaschi 83-87

Barcelona – Asvel 76-62

Redoslijed: 1. Montepaschi 4-0, 2. Barcelona 4-0, 3. Fenerbahçe Ülker 2-2, 4. Cibona 1-3, 5. Žalgiris 1-3, 6. Asvel 0-4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 14:15