ANKETA: ŠTO MISLITE O KAZNI ZA VUKOJEVIĆA?

Kompromis ili zahvala? HNS je žrtvovao Ogija kako bi spasio Vidu zbog sporne poruke Ukrajincima


Toni Horvat
09.07.2018.16:30
Kompromis ili zahvala? HNS je žrtvovao Ogija kako bi spasio Vidu zbog sporne poruke Ukrajincima
screenshot

sažeto

Vida i Vukojević poslije pobjede nad Rusima javno su pozdravili 'svoje' Ukrajince, što Rusima i Fifi uopće nije sjelo


Toni Horvat
09.07.2018.16:30

Snimka na kojoj igrač i član stožera naše reprezentacije pobjedu nad Rusijom u četvrtfinalu SP-a posvećuju Ukrajini naposljetku nije koštala Domagoja Vidu, ali Ognjen Vukojević morao je vratiti akreditaciju, rastati se s "kockastima" i vratiti kući.

Vida i Vukojević bivši su igrači kijevskog Dinama, pa su se sjetili "svojih" Ukrajinaca, koji su nedvojbeno s užitkom ispratili ispadanje Rusije, svojeg političkog neprijatelja.

A budući da Fifa ne tolerira miješanje sporta i politike, hitno je otvorila istragu, te je postojala objektivna opasnost da Vidu potjera s prvenstva. Nasreću, prošao je samo s opomenom, "izvukli" smo se samo s kaznom za Vukojevića, koji je izborniku Zlatku Daliću služio za skautiranje protivnika.

U kratkoj snimci, objavljenoj na društvenim mrežama, Vida viče: "Slava Ukrajini!", a Ogi se nadovezuje: "Ovo je pobjeda za Ukrajinu i Dinamo."

Naposljetku je Vukojevića kući poslao HNS, vjerojatno ga je taktički žrtvovao kako bi spasio Vidu, ili napravio kompromis u znak "zahvale" Fifi što je poštedila Domagoja, koji je ipak važniji kotačić u reprezentaciji od skauta.

"Hrvatski nogometni savez ovim se putem ispričava ruskoj javnosti za postupak člana stožera reprezentacije. Ovim putem, Ognjen Vukojević i Domagoj Vida također se ispričavaju za izjave koje u svojoj namjeri nisu imale političke konotacije, ali su ostavile prostor za takve interpretacije", izvijestio je HNS u priopćenju.

Da se razumijemo, s obzirom na Fifinu ideologiju, Vida može biti presretan što je prošao bez kazne. Nije baš ista situacija, ali zamislite da se utakmica igrala u Hrvatskoj i da je Rus nakon pobjede veličao Srbiju. Ne bi to dobro završilo ni za koga u cijeloj priči.

Ogi je ionako Daliću još bio potreban samo za opservacije o igri protivnika u finalu ili utakmici za treće mjesto, a Vida je neizostavan član udarne postave, pa ako smo mogli birati koga će potjerati iz Rusije, Vukojević je definitivno bolja varijanta.

A kako vi gledate na cijeli ovaj skandal?

hrvatska nogometna reprezentacija

SP 2018.

Rusija

anketa

Ukrajina

Domagoj Vida

100posto anketa

Ognjen Vukojević

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter