Modri mijenjaju vlasnika

Kinezi preuzimaju Dinamo: Postavit će Mamića za savjetnika i 'iskrcavaju' bogatstvo


Vjekoslav Paun
03.05.2018.16:00
Kinezi preuzimaju Dinamo: Postavit će Mamića za savjetnika i 'iskrcavaju' bogatstvo
Ronald Gorsic / Cropix

sažeto

Bogata kineska grupacija zainteresirana je za preuzimanje kluba iz Maksimirske 128


Vjekoslav Paun
03.05.2018.16:00

Kinezi su ozbiljno zainteresirani za preuzimanje Dinama. Vijest je to koja se ovih dana širi sportskim i poduzetničkim krugovima, čini se da "udruga građana" uskoro odlazi u povijest...

Prije sedam mjeseci delegacija Dinama potpisala je u Kini suradnju s Chengdu Sports Industry. No čini se da je to bio tek početak, jer ima još Kineza koji su spremni uložiti novac u Maksimir.

Kako piše Večernji.hr, novi vlasnik, a riječ je o bogatoj kineskoj grupaciji, u prijelaznom bi razdoblju Zdravku Mamiću ponudio poziciju savjetnika ili menadžera! To je s poslovnog aspekta očekivano s obzirom na povezanost Mamića i igrača Dinama.

Prema elaboratu koji je Dinamo pripremio zajedno s revizorskom kućom Price Waterhouse, temeljni kapital Dinama je oko 210 milijuna kuna, i toliko bi bila okvirna cijena kluba. No, elaborat je trenutačno na čekanju. Naime, u veljači ove godine predan je Središnjem državnom uredu za šport, ali tamošnje povjerenstvo nije ga prihvatilo jer smatra da elaborat nije usklađen sa Zakonom o sportu.

Da Kinezi jako vole ulagati u nogomet potvrđuju činjenice gdje sve tamošnje kompanije imaju udjele. Kineski su ulagači većinski vlasnici Milana, Lyona, West Bromwich Albiona, a velik novac uložili su i u madridski Atletico, Inter, Granadu, Nicu, prije toga u Manchester City.

Cropix

nogomet

Zdravko Mamić

GNK DInamo

Kinezi u Dinamu

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter