Šok u Barceloni

Katalonci se hvataju za glavu: Imali su 'novog Messija', a sada će im ga oteti najveći rivali i to zbog FIFA-e i njihove kazne


Slaven Knežević
06.06.2019.14:00
Katalonci se hvataju za glavu: Imali su 'novog Messija', a sada će im ga oteti najveći rivali i to zbog FIFA-e i njihove kazne
Getty Images

sažeto

Takefusa Kubo bio je u Barceloni, ali morao se vratiti u Japan zbog FIFA-ine zabrane iz 2015. godine, a sada je na pragu Real Madrida


Slaven Knežević
06.06.2019.14:00

Panika je zahvatila Barcelonu koja je na pragu velikog gubitka. 'Novi Messi' će im, izgleda izmaknuti za dlaku iako su ga već imali u svojim redovima. Za sve je 'kriva' FIFA i njihova kazna koja je 2015. godine zahvatila Barcelonu.

Takefusa Kubo rođen je 4. lipnja 2001. godine u Japanu, a njegov nogometni potencijal vrlo su brzo prepoznali Katalonci koji su ga već s devet godina doveli u La Masiju. Mladi Japanac je ubrzo naučio španjolski i pokazao je da je jedan od najvećih talenata u povijesti kluba.

Getty Images

Sve je krenulo u Kubovom smjeru, ali onda je stigla 2015. godina i s 14 godina morao je otići iz katalonskog diva i vratiti se u Japan. Kubo je bio jedan od onih koji su zahvaćeni sankcijama koje je FIFA nametnula Barci zbog dovođenje maloljetnih igrača pa se morao vratiti u domovinu i potpisao je za Tokyo FC.

S 15 godina je debitirao za prvu ekipu i odmah je postigao i pogodak. Sa 17 je igrao U-20 Svjetsko prvenstvo, a prošlog ljeta je otišao u Yokohama Marinose kako bi sve podigao na još viši nivo. Sada slijedi povratak u Europu, ali Barca više nije jedina koja ga želi. Na vrata mladom Japancu kojeg smatraju novim Messijem već kucaju Roma, Borussia Dortmund, Ajax, Manchester City, PSG i Real Madrid.

Getty Images

Barca ga je naravno htjela uzeti natrag, ali Kubo je tražio bogati ugovor pa su pregovori zapeli, a to su iskoristili drugi velikani. Naravno, u utrci vode PSG, Manchester City i Real Madrid. Thomas Tuchel i PSG mu mogu dati priliku da kao vrlo mlad zaigra u prvoj ekipi, ali španjolski mediji pišu kako je najbliže ipak Real.

El Mundo Deportivo se poziva na japanski NikkanSports koji tvrdi da se vodi velika borba Između Cityja i Reala, a Španjolci tvrde kako se Jose Angel Sanchez, generalni direktor kraljevskog kluba, već sastao s predstavnicima 'japanskog Messija' koji ubrzo stiže upravo u Madrid.

nogomet

Real Madrid

Barcelona

PSG

transferi

Lionel Messi

Manchester City

Takefusa Kubo

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter