Za sjest' i plakat'

Kako su Neymaru legendarni nogometaši i treneri iz džepa na nevjerojatan način izbili 22 milijuna kuna!


Dejan Šmehil
03.08.2019.17:00
Kako su Neymaru legendarni nogometaši i treneri iz džepa na nevjerojatan način izbili 22 milijuna kuna!
Reuters

sažeto

Brazilac je u ugovoru s PSG-om imao stavku da će mu povećati plaću za 2.7 milijuna funti godišnje uđe li u Top 10 za The Best


Dejan Šmehil
03.08.2019.17:00

Kad nogometaši u današnje doba potpisuju ugovore, pogotovo ovi razvikaniji, u njima postoji čitav niz stavki na temelju kojih dobivaju dodatne novce.

Jednu takvu imao je Neymar u svom ugovoru s Paris Saint-Germainom. Parižani su mu povećanje plaće za 2.7 milijuna funti (22 milijuna kuna) uvjetovali ulaskom među posljednjih 10 za Fifinu The Best nagradu.

Getty Images

No, nažalost po Brazilca, to se ipak nije dogodilo tako da je ostao bez ogromne novčane svote. U redu, čovjek prima 600.000 eura tjedno samo na temelju plaće u PSG-u, gdje su tu još pusti sponzori i svašta nešto, ali složit ćete se, 22 milijuna kuna nije za baciti.

Liverpool najzastupljeniji u zadnjih 10

Ali žiri koji određuje popis, a čine ga poznata bivša nogometna trenerska i igračka imena, nije vidio razloga da Neymara uvrsti u posljednjih 10. Rekli bismo, s pravom jer praktički ništa nije postigao.

Prošle godine Fifin The Best pripao je Hrvatu Luki Modriću, ali njega u ovogodišnjem izboru nema. Tu su tri Liverpoolove zvijezde – Salah, Mane i Van Dijk, Juveov Cristiano Ronaldo, Barcin Messi, Ajaxovi (iako više tamo ne igraju) De Ligt i De Jong, Kane iz Tottenhama, Mbappe iz PSG-a i Hazard iz Chelseaja (odnosno Reala).

Reuters

Lista kandidata na kraju će biti skraćena na tri imena, a najbolji će biti proglašen 23. rujna u Milanu.

Neymar trenutačno ionako ima većih 'briga'. Pokušava otići iz PSG-a, a kao najveći kandidati da ga dovedu spominju se Barcelona i madridski Real.

PSG

Neymar

novac

FIFA

izbor

The Best

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter