Video: Ma jel' ovo moguće?

Južnoafrikanac srušio rekord Thea Walcotta i ušao u Guinnessovu knjigu rekorda: 'Ovo je potpuno ludo'


Slaven Knežević
11.05.2018.10:00
Južnoafrikanac srušio rekord Thea Walcotta i ušao u Guinnessovu knjigu rekorda: 'Ovo je potpuno ludo'
Screenshot

sažeto

Chris Njokwana iz Južne Afrike ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda u kategoriji kontrole lopte spuštene s određene visine


Slaven Knežević
11.05.2018.10:00

Freestyle nogometaš Chris Njokwana iz Južne Afrike ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda zbog svoje nevjerojatne vještine. Njokwana je srušio rekord u kategoriji kontrole lopte puštene s određene visine.

Igrač je morao primiti loptu i tehnicirati najmanje pet puta prije no što lopta padne na pod. Ne bi to bilo toliko teško da mu loptu nisu bacili s visine od 37 metara i 40 centimetara. Njokwani je u trećem pokušaju uspjelo iskontrolirati loptu i oboriti rekord koji je do sada držao bivši veznjak Arsenala koji danas nosi dres Evertona Theo Walcott. Walcott je držao dosadašnji rekord koji je postavio kontrolirajući loptu spuštenu s 34 metra.

"Nogometnu loptu teško je kontrolirati kada dolazi s visine od dva ili tri metra. Kontrolirati ju kada dolazi s 37.40 metara je potpuno ludo", rekao je nekadašnji kapetan južnoafričke reprezentacije Steven Pienaar koji je svjedočio ovom događaju.

nogomet

freestyle

Guinnessov rekord

Chris Njokwana

Theo Walcott

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter