Njemački stručnjak je tvornica novca

Jurgen Klopp je u četiri godine odveo Liverpool do vrha Europe, a samo na 'otpadcima' je zaradio preko 350 milijuna eura


Slaven Knežević
07.08.2019.17:00
Jurgen Klopp je u četiri godine odveo Liverpool do vrha Europe, a samo na 'otpadcima' je zaradio preko 350 milijuna eura
Getty Images

sažeto

Jurgen Klopp je se u četiri godine riješio 36 igrača, a klub je na njima zaradio 338 milijuna funti


Slaven Knežević
07.08.2019.17:00

Jurgen Klopp je 2015. godine preuzeo Liverpool i od kluba koji se mučio s ulaskom u najbolje četiri ekipe u Premier ligi u četiri godine napravio zvijer koja se bori za naslov prvaka i osvajače Lige prvaka.

Naravno da je u tom procesu dosta i potrošio pri dovođenju talenata svjetske klase poput Mohameda Salaha, Alissona, Virgila van Dijka i Fabinha, ali je u tom procesu i stvorio igrače poput Trenta Alexandera-Arnolda, Joea Gomeza, Jordana Hendersona i Andyja Robertsona koji su upravo pod Kloppom doživjeli puni potencijal.

Getty Images

Od ekipe koju je zatekao u klubu ostao je samo Henderson, a na polju izlaznih transfera Klopp je napravio i veće čudo od osvajanja Lige prvaka. Portal Give me sport pobrojao je sve njegove transfere i došao do podatka da je njemački stručnjak klubu u četiri godine na transferima uprihodio 338 milijuna i 350.000 funti.

Simon Mignolet prodan je prije nekoliko dana u Club Brugge za 6.4 milijuna funti i tako je postao 36. igrač kojeg se Klopp riješio u svojoj rekonstrukciji ekipe. Bilo je tu dosta sitnih transfera, ali neki su stvarno odjeknuli.

Getty Images

Philippe Coutinho je prodan Barceloni za 142 milijuna funti, a pravi posao napravljen je prodajom Bentekea i Sakha u Crystal Palace za ukupno 58 milijuna funti. Obojica nakon Liverpoola nisu pokazala gotovo ništa, a u klubu se uopće ne osjeti njihov izostanak.

Klopp je tako pokazao da je, osim tvornice dobrih rezultata, itekako dobar i kao tvornica novaca. Liverpool bi trebao napraviti sve što je u njihovoj moći da ga zadrži što je duže moguće.

Getty Images

Liga prvaka

transferi

Liverpool

Premier liga

Jürgen Klopp

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter