Ne popušta ni vlastitoj mami

Jedan od najboljih vratara u povijesti igrao protiv djece od devet godina u humanitarnoj utakmici i potpuno ih 'ubio u pojam'


100posto
25.05.2019.11:00
Jedan od najboljih vratara u povijesti igrao protiv djece od devet godina u humanitarnoj utakmici i potpuno ih 'ubio u pojam'
Getty Images

sažeto

Oliver Kahn je skinuo baš svaki penal djeci od devet godina iako je svaki zabijeni gol značio da će novac biti doniran u humanitarne svrhe


100posto
25.05.2019.11:00

Oliver Kahn je jedan od najboljih vratara u povijesti nogometa. Legendarni Nijemac karijeru je započeo u Karlsruheru odakle je 1994. godine otišao u Bayern gdje je i ostao do kraja karijere koju je zaključio na ljeto 2008. godine.

Ukupno je branio u 781 susretu i primio 783 gola, a neporažen je ostao u čak 292 utakmice. Sjajnim je obranama zaradio nadimak "Der Titan", a da nema popusta za svoje protivnike dokazao je i na jednoj humanitarnoj utakmici.

Knjiga "Tor!" koja se bavi poviješću njemačkog nogometa otkrila je zanimljivu anegdotu vezanu za legendarnog golmana. Ako je vjerovati autorima knjige 49-godišnji vratar je sudjelovao u jednoj humanitarnoj priredbi s klincima od devet godina.

Djeca su morala pucati penale Kahnu, a svaki puta kada bi devetogodišnjak zabio legendi, novac bi bio doniran u humanitarne svrhe. Nažalost po organizatore i djecu koja su sudjelovala, legendarni Kahn je opravdao nadimak "Der Titan" i obranio klincima baš svaki udarac.

Da su vratari pomalo ludi i da nikada neće odustati od svojeg pobjedničkog mentaliteta, Kahn je potvrdio i u jednom ranijem intervjuu u kojem je objasnio koliko je važan stav kog golmana.

"Često koristim govor tijela kako bih pokazao da sam sveprisutan i nametnuo respekt, pa čak i utjerao strah u kosti svojim protivnicima. Vratari moraju biti pomalo ludi. Tko bi normalan dozvolio ljudima da ga gađaju loptama u glavu i trbuh i mislio kako je to baš super?", zapitao se Kahn koji je očito uspio utjerati strah u kosti djeci na humanitarnoj priredbi.

nogomet

Njemačka

humanitarna akcija

Oliver Kahn

newsletter

Prijavite se na Newsletter