VIDEO: NAVIJAČKI 'ODRED ZA ČISTOĆU'

Japanci su to već radili, ali sad su 'zarazili' i Senegalce: Navijači nakon utakmice počistili stadion


Toni Horvat
20.06.2018.12:00
Japanci su to već radili, ali sad su 'zarazili' i Senegalce: Navijači nakon utakmice počistili stadion
Reuters

sažeto

Skupina H je 'najčišća' na SP-u u Rusiji


Toni Horvat
20.06.2018.12:00

Navijači Japana prije četiri godine oduševili su svijet očistivši stadion od smeća koje su stvorili, a da im se životna filozofija od tada nije promijenila pokazali su jučer u Saransku, gdje su istu stvar ponovili nakon pobjede nad Kolumbijom.

E, sad... Ne znamo jesu li senegalski navijači gledali tu utakmicu, pa su ih japanski fanovi inspirirali, ili su se sami sjetili, ali nakon susreta s Poljskom, koji se igrao nakon okršaja Japana i Kolumbije, i oni su učinili isto na stadionu u Moskvi.

Japanci su jednostavno takav narod, ponekad i previše fini, pristojni i kulturni, pa njihov potez nije toliko iznenadio neutralne promatrače. Uostalom, u nekim dijelovima Japana djecu uče da nakon nastave počiste učionicu. Ali od Senegalaca to zaista nitko nije očekivao. Ne zato što su Senegalci, nego jer nisu Japanci.

A ono što je najbolje u cijeloj priči, Japan i Senegal u istoj su skupini, a u nedjelju igraju međusobno. Možemo očekivati da će stadion u Jekaterinburgu nakon utakmice blistati, a valjda neće biti otkaza u komunalnim službama jer nije bilo potrebe da rade svoj posao...

SP 2018.

navijači

stadion

Senegal

Japanci

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter