Novi incident na Braču

Torcida napala Janicu Kostelić: Tužna sam što se ne mogu sigurno kretati po svojoj domovini! ▶️


Vjekoslav Paun
10.06.2017.22:15
Torcida napala Janicu Kostelić: Tužna sam što se ne mogu sigurno kretati po svojoj domovini! ▶️
Cropix

sažeto

"Vjerujem da se tu radi samo o skupini pojedinaca, ali je za mene ovo bilo jako neugodno iskustvo," kazala je Janica Kostelić


Vjekoslav Paun
10.06.2017.22:15

Janica Kostelić teško da je vjerovala u scenarij u kojem će, i to u svojoj zemlji, biti izvrgnuta nizu uvreda.

Samo nekoliko dana nakon napada na Zdravka Mamića u Bolu, na istom otoku Braču, u Supetru je u subotu skupina od 50-ak fanatika napala, odnosno izvijeđala legendu hrvatskog sporta.

Državna tajnica za šport Republike Hrvatske danas se naime uputila u Bol na tamošnji teniski turnir, no do Bola nije stigla. Još na trajektu iz Splita za Supetar fanovi Hajduka zamijetili su najtrofejniju hrvatsku sportašicu svih vremena. Već je tu počelo vrijeđanje koje je svoju kulminaciju imalo u trajektnom pristaništu u Supetru.

Ondje je naime ista ta skupina od 50-ak spodoba počela glasno skandirati i vrijeđati Janicu Kostelić. Neke od tih tzv. pjesmica i slogana punih vulgarnosti i psovki najniže su razine, tipa 'O Jano, o Janice, puši..., Snježna kraljice'.

"Vjerujem da se tu radi samo o skupini pojedinaca, ali je za mene ovo bilo jako neugodno iskustvo. Tužna sam što se ne mogu sigurno kretati po svojoj domovini," kazala je Janica Kostelić koja se nakon incidenta vratila u Zagreb.

Vlada Republike Hrvatske osudila je sramotne uvrede upućene državnoj tajnici Janici Kostelić od skupine navijača.

"Uvrede upućene državnoj tajnici Janici Kostelić izraz su nepoštivanja i prema njenim športskim uspjesima, ali i njenoj aktualnoj dužnosti, unatoč naporima koje čini u uspostavljanju pozitivnih trendova u hrvatskom športu. Vlada Republike Hrvatske apelira još jednom na navijače da šport bude primjer tolerancije i međusobnog uvažavanja, te potiče mlade na bavljenje športom i izgradnju pozitivnih sustava vrijednosti," stoji u priopćenju Vlade Republike Hrvatske.

skijanje

Janica Kostelić

Bol

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter