Sport i tehnologija

Isprobali smo Samsung Gear Sport - sat koji će vas motivirati na aktivniji život


Sponzorirani članak
23.10.2017.09:00
Isprobali smo Samsung Gear Sport - sat koji će vas motivirati na aktivniji život
Boris Kovacev / CROPIX

sažeto

Samsung Gear Sport odličan je izbor za svakog modernog, aktivnog čovjeka. Spajajući prehranu i aktivnost Gear Sport će biti vaš savjetnik, trener i partner u treningu


Sponzorirani članak
23.10.2017.09:00

Svoj najnoviji pametni sat - Gear Sport -  Samsung je hrabro najavio kao sat koji će vas motivirati da se više krećete, bolje jedete i živite bolji i zdraviji život. Motivirati nekoga na promjenu, a naročito na aktivniji i zdraviji život nije mala stvar. Može li Samsung Gear sport ispuniti velika očekivanja? Kako bismo dobili odgovor na to pitanje testirali smo ovaj sat i evo što smo zaključili.

Prvi dojam

Moram priznati da sam, kada sam ga prvi put stavio na ruku, bio poprilično sumnjičav prema mogućnostima ovog pametnog sata. Možda sam upao u zamku da “sudim knjigu prema koricama” no zbog svog dizajna Gear Sport više mi je izgledao kao sat koji bi kombinirao uz košulju na poslovnom sastanku nego uz sportsku opremu negdje na Sljemenu. Dizajn ovog pametnog sata vrlo je elegantan te je odmah pokupio komplimente i muških i ženskih kolega u uredu. No mene su kao zaljubljenika u tehnologiju i sport ipak više zanimale njegove performanse nego njegov oku ugodan izgled.  

Povezivanje s mobitelom

Ako je i postojala određena sumnja u mogućnosti ovog pametnog sata, ona je vrlo brzo zamijenjena ugodnim iznenađenjem koje je uslijedilo nakon što sam ga upalio i krenuo povezati s mobitelom. Iako nisam vlasnik Samsung mobitela, povezivanje sata i mobilnog uređaja bilo je iznimno lako. Nakon skidanja Samsungove aplikacije sve što je bilo potrebno bilo je nekoliko klikova i sat i mobitel bili su povezani i spremni za komunikaciju.

Gear Sport kao motivator

Spajajući touch screen kontrole s pomičnom krunom sata, Samsung je uspio kreirati ugodno korisničko iskustvo koje omogućava da se u nekoliko koraka dođe do svih bitnih informacija, bez obzira radi li se o postavkama sata ili ‘postavkama’ samog korisnika. Iako je prikaz na zaslonu sata moguće uređivati, u prvi plan su stavljeni podaci koji bi trebali motivirati i potaknuti na aktivnost kao što su trenutno potrošene kalorije, broj pređenih koraka, broj katova na koje se korisnik popeo u tom danu, broj otkucaja srca te ukupan vrijeme provedeno u aktivnosti za zadnjih nekoliko dana.

Iza toga slijedi izbornik aktivnosti koje Gear Sport može mjeriti a njih je zaista puno, od trčanja, hodanja, vožnje biciklom, plivanja pa sve do iskoraka, trbušnjaka, ‘jumping jackova’ i još mnogih drugih. Korisnik sveukupno može izabrati između čak 60 vježbi, a Gear Sport će ga voditi kroz vježbe i mjeriti otkucaje srca.

Boris Kovacev / CROPIX

No, Gear Sport se ne oslanja samo na korisnika već ga s vremena na vrijeme i sam upozorava kad je potrebno da se protegne, prošeće ili se jednostavno pokrene što je opcija koja će biti vrlo korisna osobama koje obavljaju uredske poslove ili često dugo sjede za stolom i računalom.

Konačni dojam

Samsung Gear Sport odličan je izbor za svakog modernog, aktivnog čovjeka. Njegov inovativan i moderan dizajn najbolje bi se mogao opisati kao istinska sportska elegancija što Gear Sport čini idealnim za sportski, ali i za business look. Spajajući prehranu i aktivnost Gear Sport će biti vaš savjetnik, trener i partner u treningu.

Gdje nabaviti

Samsung Gear Sport možete pronaći ekskluzivno u Polleo Sport poslovnicama i na webshopu do 27. listopada kada traje PRE-SALE na kojemu uz promotivnu cijenu sata dobivate i poklon bon u vrijednosti od 350 kn. Ovaj sat na europsko tržište dolazi tek 2.studenog te ga se trenutno može vidjeti jedino u Polleo Sportu.

Toliko od mene. A sada, oprostite, Gear Sport me upozorava da bi se trebao protegnuti…

Boris Kovacev / CROPIX

Samsung

Samsung Gear Sport

Polleo sport

newsletter

Prijavite se na Newsletter