više mu nije 'FORA'

Islandski izbornik ne želi čuti legendarni 'vikinški hu' poslije utakmice protiv Hrvatske


Daniel Radman
15.06.2018.14:00
Islandski izbornik ne želi čuti legendarni 'vikinški hu' poslije utakmice protiv Hrvatske
Reuters

sažeto

"Ako prođemo skupinu, svejedno mi je s kim bi igrali dalje. Tko god to bio, ne može biti bolji od Argentine ili Hrvatske", rekao je Hallgarimson


Daniel Radman
15.06.2018.14:00

Na zadnjem Europskom prvenstvu islandski nogometaši oduševili su igrom, a navijači neobičnom proslavom njihovih pobjeda - spojem pljeskanja i ratnog pokliča - koju su mediji prozvali "islandski hu".

Iako je želja svih Islanđana da se takve scene ponove i u Rusiji, njihov izbornik, začudo, ne želi reprizu.

"U ovom trenutku mrzim tu proslavu. Mislim da je već previše 'isfurana'. Tad je bilo lijepo, ali sad, svaki put kad krenete ulicom, na drugoj stani netko počne pljeskati, pogotovo stranci. Iako smo je 'ukrali' Škotima, proslava je bila naša, ali kako je sad postala globalna navijači bi trebali izmisliti nešto novo", priznao je izbornik Islanda Heimir Hallgrimsson engleskim novinarima.

Ukoliko se Islanđani žele radovati u Rusiji, proslavu će morati zaraditi ili na naš ili na argentinski račun.

"Ako prođemo skupinu, što će biti vraški posao, svejedno mi je s kim bi igrali dalje. Tko god to bio, ne može biti bolji od Argentine ili Hrvatske", rekao je Hallgarimson.

Inače, tijekom Svjetskog prvenstva islandski izbornik je na - godišnjem odmoru. Kad nije na klupi reprezentacije, radi kao zubar. 

"I dalje imam svoju ordinaciju, volim da su mi prsti zaposleni. Neki treneri igraju golf, ja se bavim stomatologijom. Kad si nogometni trener, nikad ne znaš kad ćeš ostati bez posla, pa nije loše kad imaš rezervnu opciju", kaže, uz napomenu kako na poslu ne voli ne voli pričati o nogometu iako je to omiljena tema njegovih pacijenata. 

"Kad mi bude dosta njihovih priča, dam im anesteziju", otkrio je. 

SP 2018.

Svjetsko prvenstvo

navijači

Island

Heimir Hallgrimsson

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter