FOTO: Najgori je 'Pogba'

Igrači se 'pravili Englezima' kada je trebalo plaćati kazne pa je trener uveo aparat za plaćanje karticama: 'Voze skupe aute i imaju skupu odjeću, a ne žele ni pivu platiti!'


Slaven Knežević
09.08.2019.11:00
Igrači se 'pravili Englezima' kada je trebalo plaćati kazne pa je trener uveo aparat za plaćanje karticama: 'Voze skupe aute i imaju skupu odjeću, a ne žele ni pivu platiti!'
Facebook

sažeto

Igrači engleskog amaterskog kluba Silwertowna nisu podmirivali svoje obaveze pa im je trener odlučio smanjiti broj izgovora


Slaven Knežević
09.08.2019.11:00

Amaterski nogomet često ponudi neke zanimljive priče, a takva je i ova koja dolazi iz Engleske. Tamošnji igrači tako zvane Sunday League nisu plaćeni za svoje nastupe, već naprotiv, i sami plaćaju da igraju.

Tu su razni troškovi prijevoza i utakmica koje klub ne može podmiriti bez da svi sudjeluju u podijeli troškova i to je postala ustaljena praksa. Ipak, igrači često imaju razne izgovore za svoje kašnjenje s plaćanjem, a jedan je trener tome odlučio stati na kraj.

Igrači JK Silvertowna su se pravili 'Englezima' kada je došao trenutak kada su morali svojem treneru Benjaminu Shortu dati novac za troškove kluba, a najčešći izgovor je bio da kod sebe nemaju gotovinu. Na trening su dolazili samo s bankovnim karticama pa se domišljati trener dosjetio načina kako im naplatiti i uveo - aparat za kartice.

"Limitirao sam im izgovore. Dosta mi je toga da ja moram plaćati kada oni imaju neki glupi izgovor za neplaćanje treninga i utakmica. Treniramo u lokalnoj školi i treba i njima platiti za to", rekao je 34-godišnji trener pa pojasnio detaljnije kako će funkcionirati njegov aparat za kartice:

"Promijenio sam i cijenu za pristupanje klubu. Sada iznosi 30 funti što je maksimum za beskontaktno plaćanje pa sada mogu samo prisloniti karticu na moj uređaj."

Osim raznih troškova natjecanja, igrači sami plaćaju i žute i crvene kartone, te razne druge kazne kojih tijekom sezone bude začuđujuće puno.

"Nismo baš bili disciplinirani prošle sezone. Dobili smo jako puno žutih kartona i kazni, ali aparat za kartice olakšava podmirivanje tih dugova. Probleme i tako rade najbogatiji igrači. Tvrde da nemaju novaca, ali voze se u super autima i imaju skupu odjeću. Nikada ne plate ni piće u pubu", rekao je Short za Sport Bible.

Iako nije imenovao nikoga specifično ipak je prozvao neke od igrača.

"Najgori je lik koji na slici plaća karticom. Zovem ga Sunday League Pogba. Kada želi igrati, onda je savršen, ali kada mu se ne da ponaša se kao Pogba i jako se znamo posvađati", zaključio je Short.

nogomet

Sunday League

JK Silvertown

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter