VIDEO: IZDOMINIRAO CORONA CUP

Hrvatski wakeboarder uzeo drugo mjesto na jezeru Ausee u Austriji, završio kao prvi junior u završnom poretku


Vid Barić
23.09.2017.13:00
Hrvatski wakeboarder uzeo drugo mjesto na jezeru Ausee u Austriji, završio kao prvi junior u završnom poretku

sažeto

Već nakon prve Marko Gačić je čvrsto držao drugu poziciju, a u drugoj je odlučio pojačati ne bi li pokušao prestići jednoga od najboljih europskih vozača. Bio je blizu


Vid Barić
23.09.2017.13:00

Održano je finale wakeboarderskog International Corona Cup-a 2017. na austrijskom jezeru Ausee pored Astena. Vremenski uvjeti nisu bili naklonjeni natjecateljima i natjecateljicama, budući da je padala kiša praćena jakim vjetrom. Na natjecanju je sudjelovao i talentirani wakeboarder iz Rijeke Marko Gačić (19), koji Corona Cupom dominira čitave sezone. Marko je opet ostvario izvrstan rezultat i natjecanje je završio na drugom mjestu u juniorskoj kategoriji, odmah iza Nijemca Floriana Weiherera, koji je uzeo broncu na zadnjem svjetskom juniorskom prvenstvu. Na trećem mjestu je završio Killian Krauntiger, iz Austrije. Prava bitka se odvijala između Marka i Floriana koji su zajedno oduševili publiku na jezeru Ausse, budući da su obojica odvozili fenomenalne vožnje. Već nakon prve Marko je čvrsto držao drugu poziciju, a u drugoj je odlučio pojačati ne bi li pokušao prestići jednoga od najboljih mladih europskih vozača. Bio je blizu.

Njegov brutalan trik Air Raley komentator natjecanja je ispratio s teškim  hypeom, s obzirom na visinu i daljinu s kojima je Marko odradio ovaj bazični, ali vrlo atraktivan wakeboarding trik. Nakon Raleyja Marko se zaletio na veliki kicker u pokušaju da odradi i rotaciju od 900 stupnjeva koja bi mu možda osigurala i prvo mjesto u Austriji. Nažalost, pri izvedbi trika je "izgubio handle" te je ostao na rezultatu iz prve vožnje s kojime je na kraju osigurao drugo mjesto u Austriji. Florian Weiherer je u drugoj vožnji briljirao i odradio wakeboarderski show bez greške te je zasluženo zadržao prvo mjesto.

MG

U finalnom poretku Corona Cup-a Marko Gačić je završio na fenomenalnom prvom mjestu u juniorskoj kategoriji. U nastavku pogledajte prilog sa natjecanja i novi Markov video s cablea na Krku:

FOR THE LAST TIME from Marko Gacic on Vimeo.

100posto ekstremno

wakeboarding

Marko Gačić

Corona Cup

Ausee

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter