Vatreni na novoj prekretnici

Hrvatski veznjak riješio pitanje nastavka karijere: Talijanski prvoligaš dogovorio sve s mladim Hrvatom


Slaven Knežević
29.06.2019.18:40
Hrvatski veznjak riješio pitanje nastavka karijere: Talijanski prvoligaš dogovorio sve s mladim Hrvatom
Getty Images

sažeto

Mario Pašalić ostaje još godinu dana na posudbi u Atalanti koja je uspjela sve dogovoriti s Chelseajem 


Slaven Knežević
29.06.2019.18:40

Mario Pašalić je na ljeto 2014. godine prešao iz Hajduka u Chelsea za 2.5 milijuna eura, a londonski sastav ga je od tada uglavnom slao po posudbama. 24-godišnji hrvatski veznjak igrao je tako u Elcheu, Monacu, Milanu, Spartaku iz Moskve i Atalanti s kojom je imao uspješnu prošlu sezonu.

Atalanta je završila na trećem mjestu Serie A i tako osigurala kvalifikacije za Ligu prvaka. Pašalić je u 42 utakmice zabio osam golova i upisao šest asistencija i tako pomogao Atalanti da ostvari taj cilj.

Getty Images

Talijanski mediji sada pišu kako je Atalanta postigla dogovor s Chelseajom da hrvatskog veznjaka zadrži još barem godinu dana. Sadašnji dogovor o posudbi ističe mu ovog ljeta, a u tom ugovoru piše kako ga Atalanta može otkupiti za 15 milijuna eura.

Ipak, talijanski prvoligaš se nije odlučio aktivirati tu klauzulu jer im je i taj iznos preskup, no Pašalića bi htjeli zadržati za Ligu prvaka. Zato su s Chelseajem uspjeli dogovoriti produljenje posudbe. Londonski sastav ne računa na Hrvata, a sam Pašalić je izrazio želju da ostane u Italiji pa su se klubovi lako dogovorili.

Getty Images

Talijani pišu da je dogovor postignut već ranije, a da se samo čeka istek prve posudbe, a to znači 30. lipnja 2019. godine. Klubovi će tada potpisati novi ugovor i potvrditi da Pašalić ostaje u Atalanti.

nogomet

hrvatska nogometna reprezentacija

Serie A

Chelsea

Mario Pašalić

Atalanta

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter