Naši treneri analiziraju četvrtfinala

Hrvatska prolazi unatoč sucima i lošijoj igri protiv Danske, ali o protivniku u polufinalu mišljenja su podijeljena


Slaven Knežević
04.07.2018.19:00
Hrvatska prolazi unatoč sucima i lošijoj igri protiv Danske, ali o protivniku u polufinalu mišljenja su podijeljena
CROPIX

sažeto

Otto Barić, Igor Pamić i Igor Štimac prognozirali su ishode četvrtfinalnih utakmica Svjetskog prvenstva u Rusiji


Slaven Knežević
04.07.2018.19:00

Svjetsko prvenstvo ulazi u samu završnicu. U Rusiji je ostalo još osam ekipa koje će se boriti za ulazak u polufinale, a na našu veliku radost tu je i Hrvatska. U petak i subotu odigrat će se četiri utakmice koje će odlučiti tko ide u borbu za medalje, a mi smo za mišljenje pitali naša tri trenera Otta Barića, Igora Pamića i Igora Štimca koji su nam otkrili svoje favorite za prolaz u polufinale.

Urugvaj - Francuska

Otto Barić:

"Mislim da će biti 1-2, Francuska pobjeđuje. Mislim da Francuska ima najveći potencijal. Urugvaj je dobar, ali Francuska je jednostavno bolja. Oni su za mene jedan favorit i mislim da će doći među prve tri ekipe."

Igor Pamić:

"Prednost dajem Francuskoj zato što se dižu iz utakmicu u utakmicu. Igraju sve bolje i to će biti 'dvojka'. Još ako neće igrati Cavani bit će im lakše. Neće im ni tada biti lako naravno, ali u ovoj utakmici su favoriti."

Igor Štimac:

"Francuska, kvalitetnija je u svakom slučaju. Kada govorimo o modernom nogometu, imaju puno više kvalitete u odnosu na Urugvaj i znaju kako je to osvajati SP. Zato njima dajem prednost."

Brazil - Belgija

Otto Barić:

"2-0, Brazil je jači i nadam se da će to pokazati. Vrlo mi je simpatična Belgija i opasni su. Volio bih, unatoč tome što sam predvidio pobjedu Brazila, da se Neymar bolje ponaša. Cijeli svijet to vidi, a vide i suci."

Igor Pamić:

"Uz svo poštovanje prema Belgiji, mislim da će Brazil proći. Oni su ipak naučeni na ovako velika natjecanja. Belgija je reprezentacija koja nema još svoj autoritet. Vidjeli smo protiv Japana da može ući u velike probleme, a to se Brazilu vrlo teško događa. Ako Belgija ostane na ovome što je sad igrala kada tri igrača ne igraju fazu obrane, neće moći protiv Brazila."

Igor Štimac:

"To je nekakvo finale prije finala po onome što je prikazano do sada. Blaga prednost na strani Brazila, iz istih razloga kao što sam i za Francusku rekao, kvaliteta i iskustvo."

Švedska - Engleska

Otto Barić:

"To će biti jako teško, ali reći ću ipak Švedska. Ne znam da li je to iznenađenje, ali oni su podjednaki. Mislim da Švedska može pobijediti Englesku. 2-1 za Švedsku."

Igor Pamić:

"Englezi me nisu uopće oduševili na ovom Svjetskom prvenstvu, ali pokazali su jedan polet i da imaju zajedništvo. Švedska mi izgleda dosta dobro momčadski, možda čak i fantastično. Tu bih čak dao prednost Švedskoj jer će u tu utakmicu ući neopterećeni. Sve svoje ciljeve su već postigli, a Engleska sad očekuje puno, ali imaju premladu momčad da bi se nosili s ovim pritiskom. Ta psihološka prednost sada može biti jako veliki faktor."

Igor Štimac:

"Tu dajem prednost Englezima. Šveđani su čudo napravili već do sada, ali mislim da će ovo biti prepreka koju neće moći preskočiti. Englezi, od kojih nitko nije očekivao da budu gdje su sada, nemaju opterećenje, imaju naciju iza sebe u potpunosti, dugo nisu napravili nešto veliko, a potentni su."

Rusija - Hrvatska

Otto Barić:

"Od srca želim pobjedu Hrvatskoj, a mislim da su sada to i zaslužili. No, bit će jako teško. Domaćin je uvijek favoriziran malo i bojim se da će Hrvatskoj biti jako teško i zbog suđenja i čitave te situacije. Mogli bi gurati Ruse, ali Hrvatska će pobijediti 3-2."

Igor Pamić:

"Rusija je do sada plivala na jednom entuzijazmu, na jednom elanu. Svi smo mislili da su nikakvi, ali vidio sam da mogu biti opasni. Izgledaju puno ozbiljnije nego zadnjih godina, domaćini su,ali mislim da su i oni svoje doseg postigli. Uvjeren sam, sada malo onako i navijački, da će Hrvatska tu pobijediti. Uz to, činjenica je da smo prošlu utakmicu odigrali dosta loše i na tome gradim optimizam jer ne vjerujem da možemo i drugu utakmicu odigrati tako loše. Uvjeren sam da će Hrvatska pobijediti, ali neće biti baš tako lako kako svi očekuju."

Igor Štimac:

"Sami podatak da su Rusi izbacili Španjolsku dovoljno govori. Imali su najlakšu skupinu na Svjetskom prvenstvu, ali to ne umanjuje njihov uspjeh jer izbaciti Španjolsku ovako jaku dovoljno govori samo za sebe. Bez obzira na to što je individualna kvaliteta na našoj strani, u ovoj utakmici nema favorita. 50-50 u postocima. Oni su domaćini i to može biti prednost, ali i ogroman pritisak na igračima. Ono što može biti naša prednost je to što smo rasterećeni, napravili smo već puno. Znam kako igrači razmišljaju, žele doseći najviši cilj i tome će težiti. Ma 50-50 s našom željom da bude ipak pobjeda Hrvatske."

nogomet

SP 2018.

Igor Štimac

Igor Pamić

Otto Barić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter