video: POLEMIKA O JADRANSKOM DERBIJU

Horvat: 'Što je huligan htio postići?', Filipović: 'Kazna Hajduku će stvoriti kontraefekt'


100posto
15.03.2017.20:35
Horvat: 'Što je huligan htio postići?', Filipović: 'Kazna Hajduku će stvoriti kontraefekt'
Screenshot/YouTube/100posto.hr

sažeto

Cijelu situaciju, incidente, uzroke, posljedice te utakmicu komentira naš novinarski dvojac iz redakcije


100posto
15.03.2017.20:35

Bura se još ne stišava nakon Jadranskog derbija održanog u subotu na Poljudu između Hajduka i Rijeke.

Nažalost nogomet je opet pao u drugi plan, a na površinu su isplivali navijački izgredi, fašističko skandiranje, rasističko hukanje, bakljada i prekid utakmice zbog uleta navijača Hajduka na travnjak.

Cijelu situaciju, incidente, uzroke, posljedice te kazne disciplinskog suca komentira naš novinarski dvojac iz redakcije.

Toni Horvat i Juraj Filipović su novinari portala 100posto. Toni ima dva desetljeća iskustva u sportskom novinarstvu i za sebe kaže da je glas razuma u trenucima nacionalne euforije i depresije. S druge strane Juraj je u novinarstvu od 18. godine i primarno je novinar rubrike News te prati tehnologiju i dnevnu politiku, ali je itekako involviran u sportska i nogometna zbivanja.

Obojica su iz Splita, ali imaju oprečna mišljenja. Pogledajte njihovu kafansku raspravu u videoprilogu:

Podsjetimo, danas je disciplinski sudac HNL-a Saša Pavličić Bekić izrekao kaznu Hajduku jer je na utakmici Hajduk-Rijeka Torcida smještena na sjevernoj tribini zapalila u više navrata veliki broj pirotehničkih naprava, skandirala poklike pune mržnje, diskriminacije, rasizma i šovinizma te unijela transparente sa ksenofobnim i uvredljivim sadržajem.

Utakmica je dva puta bila u prekidu: u 55 minut na tri i pol minute zbog ubacivanje baklji u teren za igru, a u 90. minuti zbog ulaska u teren za igru maskiranog huligana s metalnom šipkom u ruci u pokušaju da napadne suca utakmice. Po završetku utakmice u svečanoj loži od strane gledatelja bocom s vodom pogođen je predsjednik HNK Rijeka. Kako se radi o učestalim prekršajima iz članka 67. i 88. DP HNS-a na prvenstvenim utakmicama igranim na Gradskom stadionu Poljud, HNK Hajduk je kažnjen igranjem naredne dvije utakmice bez prisutnosti gledatelja na stadionu te novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna.

Zbog paljenja nekoliko pirotehničkih naprava i neprimjerenog skandiranja tijekom utakmice od strane navijačke skupine Armada HNK Rijeka mora platiti kaznu od 15.000 kuna.

Hajduk

Rijeka

100posto sport video

Torcida

Juraj Filipovic

HNK Rijeka

Jadranski derbi

Armada

rasprava

Toni Horvat

newsletter

Prijavite se na Newsletter