'Kukavički napad'

HNS osudio napad na Mamića: 'To je nastavak divljaštva i sramota države!'


Slaven Knežević
08.06.2017.18:55
HNS osudio napad na Mamića: 'To je nastavak divljaštva i sramota države!'
Getty Images

sažeto

Nakon što je napad na Zdravka Mamića osudio GNK Dinamo, priopćenjem se oglasio i Hrvatski nogometni savez


Slaven Knežević
08.06.2017.18:55

Zdravko Mamić sinoć je "mućki s leđa" napadnut na Bolu na Braču. Danas se Dinamov savjetnik obratio javnosti i rekao kako mu se još vrti od udarca šakom u potiljak, te dodao kako nije tražio pomoć liječnika. GNK Dinamo stao je uz svojeg savjetnika i oštro osudio napad, a sad je to napravio i Hrvatski nogometni savez.

"Nakon kukavičkog napada na Zdravka Mamića u Bolu na otoku Braču, Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje novi nasilnički nasrtaj na jednog nogometnog djelatnika.

Nastavak je to niza ispada divljaštva koji su sramota cijele države, sustava koji takve napade ne sprječava, ne procesuira i ne kažnjava. Od napada na delegaciju HNS-a na Macoli preko napada na suca Brunu Marića do najnovijeg napada na Zdravka Mamića, poduži je niz primjera gdje je ozbiljno ugrožena sigurnost djelatnika iz nogometa, a da je naknadno izostala adekvatna reakcija dijela medija, javnosti, političara i prvenstveno državnih organa.

Za ovakve fizičke napade nema opravdanja te počinitelji moraju odgovarati pred zakonom. Hrvatski nogometni savez ovim putem poziva institucije države da što prije procesuiraju uhvaćenog počinitelja čiji je neprihvatljivi napad zabilježen i video kamerom. Također, pozivamo sve organizacije, tijela i pojedince koji se uobičajeno bore za zaštitu ljudskih prava da budu dosljedni i jasno osude ovaj neprihvatljivi, kukavički i sramotni čin", stoji u priopćenju HNS-a.

nogomet

Zdravko Mamić

Hrvatski nogometni savez

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter