Video: 'Dječaci ne nose haljine'

Hamilton 'napao' nećaka koji je nosio haljinu za Božić, pa se nakon lavine kritika ispričao


Slaven Knežević
27.12.2017.16:00
Hamilton 'napao' nećaka koji je nosio haljinu za Božić, pa se nakon lavine kritika ispričao
Getty Images

sažeto

Lewis Hamilton objavio je video na kojem je njegov nećak obučen u haljinicu, te na kojem mu prvak F1 objašnjava kako dječaci ne nose haljine. Nakon kritika je video obrisao


Slaven Knežević
27.12.2017.16:00

Prvak Formule 1 Lewis Hamilton našao se na meti kritika zbog videa koji je objavio na društvenim mrežama. Hamilton je optužen da je videom osramotio svojeg nećaka i uvrijedio mnoge rodnom i spolnom diskriminacijom. Njegov se nećak na Božić obukao u princezu, ali Hamiltonu se to nije svidjelo.

"Jako sam tužan. Pogledajte mojeg nećaka",rekao je Hamilton i okrenuo kameru prema dječaku te ga upitao: "Zašto nosiš haljinicu od princeze? Jesi li to dobio za Božić? Zašto si tražio haljinicu od princeze za Božić?"

Nećak mu je odgovorio da mu je haljina baš lijepa na što je Hamilton rekao:

"Ali dječaci ne nose haljinice od princeze!"

To je naišlo na lavinu kritika pa je Hamilton ubrzo obrisao video i ispričao se fanovima.

"Igrao sam se s nećakom i shvatio da su moje riječi bile neprimjerene pa sam obrisao objavu. Nisam mislio ništa loše, niti mi je namjera bila nekoga uvrijediti. Obožavam to što se moj nećak osjeća slobodnim da se izrazi kako god želi. Tako to i treba biti", objasnio je Hamilton pa dodao:

"Najdublje se ispričavam zbog svojeg ponašanja. Shvaćam da to nikome nije prihvatljivo, bez obzira na to odakle dolazite. Nije u redu marginalizirati ili stvarati stereotipe. Uvijek sam se zalagao za to da svatko živi svoj život točno onako kako želi i nadam se da ćete mi oprostiti zbog moje loše procjene", zaključio je Hamilton.

Formula 1

Lewis Hamilton

utrka

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter