VIDEO: PRIJETI IM IZBACIVANJE IZ LIGE

Grad izbacio klub sa stadiona, navijači mu organizirali sprovod u lijesu u klupskim bojama


Toni Horvat
03.10.2017.11:00
Grad izbacio klub sa stadiona, navijači mu organizirali sprovod u lijesu u klupskim bojama
La Gezzetta dello Sport, Getty Images

sažeto

Zbog nagomilanih dugova i nebrige o stadionu grad Modena nije dopustio klubu da u nedjelju na njemu odigra ligašku utakmicu. Ponovi li se, Modenu će izbaciti iz lige


Toni Horvat
03.10.2017.11:00

Prije samo 15-ak godina Modena je igrala u Serie A, a nakon ispadanja bila je relativno stabilan drugoligaš do ispadanja u treći razred talijanskog nogometa 2016. godine. Sad je na samome dnu te lige, ali to nije najveći problem u klubu.

Nakon što je privatni investitor prestao ulagati u stadion Alberto Braglia, na kojem je znala igrati i reprezentacija, vlasništvo nad njim u potpunosti je preuzeo grad Modena, no budući da je stadion u lošem stanju, a klub nema novca za održavanje, Grad ga je zatvorio, pa Modena nije mogla odigrati nedjeljnu utakmicu protiv Mestrea, koja je registrirana 0-3.

Klub sad traži alternativni stadion za odigravanje domaćih utakmica, no problem je što bi dozvolu trebao čekati više od dva tjedna, što bi značilo da je neće dobiti na vrijeme za idući domaći susret protiv AlbinoLeffea. A ako je ne odigra, ponovljeni prekršaj znači isključenje iz natjecanja, a sezona je tek počela.

Zato su navijači organizirali simbolični pogreb kluba, izradili lijes u klupskim žuto-plavim bojama i pronijeli ga kroz grad. Bilo ih je 300-tinjak, a čak su i unajmili pogrebno vozilo, što možete vidjeti u videu La Gazzette dello Sport.

Igrači su, dakako, šokirani tranutačnom situacijom te pozivaju odgovorne da ne izbacuju klub iz natjecanja.

"Trenutačno nema interesa da se pronađe krivac, ali želimo da nas se zaštiti kako bismo mogli dostojanstveno igrati u skladu s pravilima. Želimo transparentnost i poštovanje. Tražimo pomoć Udruge igrača i Lige koja organizira prvenstvo da hitno riješi problem i da nam da potrebne garancije. Sezona je tek počela, a mi je želimo odigrati do kraja", poručili su igrači zajedničkim priopćenjem.

navijači

Italija

sprovod

stadion

Modena

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter