Otkrivena bizarna tajna

Francuski velikan više od 20 godina šutio o velikoj sramoti: Mogli su spasiti karijeru najubojitijem napadaču svih vremena!


Dejan Šmehil
19.04.2019.14:00
Francuski velikan više od 20 godina šutio o velikoj sramoti: Mogli su spasiti karijeru najubojitijem napadaču svih vremena!
Getty Images

sažeto

Ronaldo je 1997. godine bio pred potpisom za PSG, ali tadašnji vlasnici, TV kuća Canal +, otkazala je dogovor jer se bojala pada gledanosti!?


Dejan Šmehil
19.04.2019.14:00

Za nas, mrvicu starije, uvijek će postojati samo jedan Ronaldo. Iako su njegovu karijeru, nažalost, obilježile teške ozljede, ono nogometa što je igrao – igrao je magično. I dao puno radosti navijačima klubova za koje je nastupao, ali uveseljavao je i one neutralne.

No, sad je u javnost isplivala nevjerojatna stvar - sve je moglo biti drugačije, fenomenalni Brazilac mogao je izbjeći sve one silne ozljede koje su ga 'ubile'. Samo da je 1997. umjesto za Inter, u čijem dresu su mu stradala oba koljena, potpisao za PSG.

I tek sad se saznalo da su ga milimetri dijelili od francuskog velikana, a razlog zašto nije potpisao ne može biti bizarniji! Naime, u to vrijeme PSG-om nisu vladali katarski šeici nego je vlasnik bila francuska televizija Canal +.

I sad pazite ovo! Sve je bilo spremno, Ronaldo je bio korak od Parka prinčeva i nedostajao je samo njegov 'autogram' na ugovor. A onda je Canal + sve otkazao. Zašto? Rukovodstvo televizije bojalo se da će potpisivanjem sjajnog nogometaša navući na sebe bijes i ljubomoru navijača velikog rivala, Olympiquea iz Marseillea te da će time izgubiti na gledanosti!

Dogovor PSG-a i Il Fenomena tako je propao, a Brazilac se uputio u Inter. Ni ne sluteći da ga čeka kalvarija koja mu je naposljetku obilježila karijeru.

Paris Saint-Germain u francuskoj je ligi bez titule bio od 1994. do 2013. godine. A tko zna, da su tada potpisali Ronalda, suša bi vjerojatno trajala kraće.

nogomet

PSG

transferi

Ronaldo Nazario

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter