Real pronašao novo rješenje za napad

Florentino Perez daje 45 milijuna eura za mladog napadača za kojeg je uvjeren da će biti bolji od Neymara


Slaven Knežević
17.07.2019.21:00
Florentino Perez daje 45 milijuna eura za mladog napadača za kojeg je uvjeren da će biti bolji od Neymara
Getty images

sažeto

Real Madrid želi dovesti Ajaxovog Davida Neresa za kojeg nudi 45 milijuna eura, sedam više od Atletico Madrida


Slaven Knežević
17.07.2019.21:00

Real Madrid je u potrazi za još jednim pojačanjem u napadačkom dijelu ekipe. Kao ključna imena na listi želja pojavili su se Neymar i Kylian Mbappé, ali ni na ovom prijelaznom roku Florentino Perez nije uspio dogovoriti njihov dolazak. Kada je postalo jasno da mu to neće uspjeti, predsjednik Reala okrenuo se novim rješenjima.

Prema pisanju španjolskih medija, Real želi dovesti brazilskog napadača Davida Neresa koji igra za Ajax iz Amsterdama i za kojeg u Madridu vjeruju kako će biti nova 'Zlatna lopta'. Perez je uvjeren da će Neres biti čak i bolji od Neymara i zato ga želi dovesti sada dok je još relativno jeftin.

Getty Images 

Neres je u Ajax stigao iz Sao Paula u siječnju 2017. godine za nešto više od 10 milijuna eura, a sada bi mogao otići i za pet puta više. 22-godišnji napadač je za Ajax u 99 nastupa zabio 29 golova i upisao 32 asistencije, dok je za Brazil nastupio pet puta i zabio jedan gol.

Neresa želi i Atletico Madrid koji je već ponudio 38 milijuna eura, što je tri milijuna više nego što navodno nudi Liverpool. Real Madrid će odmah krenuti s ponudom od 45 milijuna eura kako bi pomeo konkurenciju.

Ajaxov sportski direktor Marc Overmars je u intervjuu za Algemeen Dagblad rekao kako je stigla ponuda Atletica, ali da u Ajaxu žele zadržati mladog napadača koji pak želi napraviti novi iskorak.

Getty Images

"Idući tjedan će biti ključan za Davida Neresa. Dobio je ponudu od Atletico Madrida i pričat ćemo o tome s njim u idućih nekoliko dana. Naša namjera je da on ostane u Ajaxu iduće sezone", rekao je Overmars pa dodao:

"Prošle zime imao je ponudu iz Kine, ali nismo mu dali da ode i pogledajte kako je to završilo. Bila je to dobra odluka za Ajax i za njega. Sada je brazilski reprezentativac i njegov razvoj vezan je za Ajax. Može igrati vrlo važnu ulogu u našoj ekipi, ali shvaćam da bi on mogao drugačije vidjeti stvari", objasnio je Overmars.

Sve će, dakle, biti poznato u idućih nekoliko dana. Ako je teško bilo odbiti Atletico i njegovih 38 milijuna eura, kako će tek to uspjeti kada Neres shvati da ga želi Real koji nudi 45 milijuna.

Getty images

nogomet

Real Madrid

transfer

Liverpool

Atletico Madrid

Ajax

David Neres

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter