ČEGA SE SVE NEĆE SJETITI...

Engleski drugoligaš pripremio iznenađenje za gostujuće igrače kako bi im snizio razinu testosterona


Toni Horvat
21.08.2018.15:00
Engleski drugoligaš pripremio iznenađenje za gostujuće igrače kako bi im snizio razinu testosterona
Shaun Botterill/Getty Images

sažeto

Norwich City je zidove gostujuće svlačionice obojio u ružičasto


Toni Horvat
21.08.2018.15:00

Nakon što je 2016. ispao iz najjačeg razreda engleskog nogometa, Norwich City nije bio blizu povratka u Premier ligu, ali ove je sezone odlučio to promijeniti i ne libi se povlačiti neuobičajene poteze kako bi stekao prednost nad protivnikom.

Zato su se u klubu odlučili obojiti zidove gostujuće svlačionice na svojem Carrow Roadu - u ružičasto.

Premisa tog poteza je da ružičasta boja smanjuje razinu testosterona i ima umirujući učinak, pa bi tom logikom igrači koji su prije utakmice okruženi ružičastim trebali biti manje "nabrijani". Nisu se u Norwichu prvi toga sjetili, engleski mediji pišu kako je isto radila momčad američkog sveučilišta Iowa u footballu, a i u nekim zatvorima ćelije su obojene ružičasto kako bi zatvorenici bili mirniji.

Međutim, zasad je ružičasti šok imao različite učinke na gostujuće igrače. Na prvoj domaćoj ligaškoj utakmici nove sezone Norwich je izgubio od West Bromwicha 4-3, a onda je u Liga kupu svladao četvrtoligaša iz Stevenagea 3-1.

Dr. Alexander Latinjak, sportski psiholog sa sveučilišta u Suffolku nije oduševljen idejom.

"Osobno ne bih trošio vrijeme na promjenu boje, ima puno stvari koje možeš učiniti prije toga. Osim toga, sad kad momčadi znaju za ružičastu svlačionicu, mogu poduzeti protumjere kako bi im testosteron bio na razini. Neke igrače ta bi boja mogla i zabaviti, pa se možda počnu smijati ako su prethodno bili napeti, a smijeh je povezan s poboljšanom izvedbom", rekao je Dr. Latinjak za BBC.

svlačionica

Židovi

ružičasto

Championship

Norwich City

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter