KAKAV LIK...

Doživotno ga izbacili iz nogometa jer je štipao suca za stražnjicu i grickao mu uho ▶️


Toni Horvat
22.04.2017.20:15
Doživotno ga izbacili iz nogometa jer je štipao suca za stražnjicu i grickao mu uho ▶️
YouTube screenshot

sažeto

Moncef Khemakhem bio je predsjednik tuniškog prvoligaša SC Sfaxiena, a na ljubavni ispad odlučio se kako bi "izvršio pritisak na suce"


Toni Horvat
22.04.2017.20:15

Suce ponekad možda previše kritiziramo zbog pogrešaka i kriterija, okrivljavamo ih za većinu loših stvari u sportu, ali zaboravljamo da i oni mogu, ni krivi ni dužni, proživljavati mnoge neugodnosti.

Pitajte samo Mohameda Saida Kordija, linijskog suca u Tunisu, kojeg je predsjednik CS Sfaxiena štipao za stražnjicu, ljubio ga u obraz i grickao mu uho.

Incident se dogodio prije više od mjesec dana, ali sad su tek jasne posljedice ispada dotičnog predsjednika Moncefa Khemakhema, kojeg je Tuniški nogometni savez doživotno izbacio iz nogometa te ga usput kaznio s 12.000 eura.

Nakon prvog poluvremena utakmice između Sfaxiena i Etoile du Sahela rezultat je bio 2-2 zahvaljujući dvojbenom penalu za goste. Prije odlaska u svlačionice Khemakhem je došetao do linijskog suca, na čiju je inicijativu glavni pokazao na jedanaesterac za goste. Sa širokim osmijehom na licu u hodu je pokazivao prema Kordiju i dizao palac gore. Kad je konačno stigao za njega, poljubio ga je u jedan obraz, pa u drugi, ali na toj strani lica zadržao se dulje jer mu je došlo da mu gricne uho. U cijelom kaosu dvaput ga je i uštipnuo za stražnjicu.

Linijski sudac bio je potpuno zbunjen, kao da mu se takvo što prvi put u životu dogodilo. Tko bi rekao? Na kraju utakmice u izvješću je napisao da je Khemakhem prema njemu napravio nemoralnu gestu.

Nakon istrage Saveza, predsjednik Sfaxiena izbačen je iz nogometa zbog "opasnog i nesportskog ponašanja, neprimjerenog napada i narušenog morala".
Khemakhem se branio da se na taj potez odlučio jer je želio izvršiti pritisak na suce. I uspio je, njegov je klub pobijedio za 3-2, a jedini gol u drugom poluvremenu postigao je - iz penala. To mu je ujedno i jedina pobjeda u pet ovosezonskih kola i posljednja koju je ostvario s osvim predsjednikom.

nogomet

sudac

Tunis

Moncef Khemakhem

CS Sfaxien

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter