Strašan skandal trese zemlju

Doprvak proglašen krivim za špijunažu, čeka ga višemilijunska kazna, a prijeti mu i izbacivanje iz lige!


Dejan Šmehil
08.06.2019.11:00
Doprvak proglašen krivim za špijunažu, čeka ga višemilijunska kazna, a prijeti mu i izbacivanje iz lige!
Cropix

sažeto

Porto je osuđen za korporacijsku špijunažu i sud mu je odrezao dva milijuna eura kazne, a Benfica može tražiti izbacivanje iz lige


Dejan Šmehil
08.06.2019.11:00

U Portugalu je u tijeku finale Lige nacija, ali zemlja se ne trese samo od nogometne groznice nego i od skandala koji je izbio u javnost. Aktualni doprvak Porto uhvaćen je u špijunaži 'smrtnog neprijatelja' Benfice.

Sud je odlučio kako kao kompenzaciju za otkrivanje poslovnih tajni i povjerljive elektroničke pošte moraju platiti lisabonskom klubu dva milijuna eura! A još su dobro i prošli jer je Benfica tražila 18 milijuna eura za štetu koju im je nanio Porto.

Getty

No, priča tu ne staje. Disciplinski pravilnik Portugalskog nogometnog saveza ostavlja mogućnost izbacivanja kluba iz lige u slučaju nezakonite upotrebe ili otkrivanja povjerljivih informacija. Što bi značilo da Savez može 'šutnuti' slavni klub u niži rang!

Do tog koraka ipak ćemo još malo pričekati jer se Porto žalio na nepravomoćnu presudu suda, a kad ona postane pravomoćna, Benfica može pokrenuti postupak i zatražiti izbacivanje Porta iz lige!

Pitanje je hoće li to i učiniti jer takvim potezom i sami bi bili na financijskom gubitku. Portugalski mediji su kontaktirali klub oko toga, a iz Benfice nisu željeli dati decidirani odgovor. Pozivajući se na to da čekaju pravomoćnost presude.

Getty

Kako god, Porto je već sad vjerojatno požalio što je špijunirao rivale jer osim što će vrlo vjerojatno morati platiti spomenuta dva milijuna eura, vrijednost dionica na burzi pala im je za sedam posto.

nogomet

Sud

kazna

Portugal

Benfica

Porto

špijunaža

rivalstvo

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter