Nogomet mu je ispred sina

Dok mu je žena rađala 38 sati, on je gledao prijateljsku utakmicu, a potom i igrao Football Manager u bolnici: 'Bio sam u četvrtoj sezoni s Lazijem i borili smo se za naslov prvaka'


100posto
29.04.2019.17:00
Dok mu je žena rađala 38 sati, on je gledao prijateljsku utakmicu, a potom i igrao Football Manager u bolnici: 'Bio sam u četvrtoj sezoni s Lazijem i borili smo se za naslov prvaka'
Twitter

sažeto

Matt Penrose je odlučio sa sobom u bolnicu ponijeti Football Manager da ima što raditi dok njegova zaručnica Grace rađa


100posto
29.04.2019.17:00

Da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu je činjenica koja je poznata gotovo od same pojave ove igre, a svako toliko nas netko podsjeti da je to doista tako. Jednu od takvih priča donosi Sport Bible.

Naime, zaručnica 24-godišnjeg Matta Penrosea, Grace, je rađala njihovo dijete. Porod je trajao dugih 38 sati, a Matt nije baš cijelo vrijeme bio uz nju, već je u taj važan dan ukomponirao i nogomet i to uživo i u virtualnom obliku.

Matt je saznao da mu je zaručnica otišla u bolnicu roditi dok je bio na utakmici, a onda je skočio doma po neke 'važne stvari'.
"Otišla je u bolnicu baš kada je Brighton igrao prijateljsku utakmicu protiv Charltona pa je morala sama voziti do bolnice jer sam ja bio na utakmici", rekao je Matt za Sport Bible pa dodao:

"Otišao sam do nje i kada su mi rekli da neće roditi tu večer, otišao sam doma po nekoliko stvarčica, uključujući i svoj laptop. Kada me vidjela s laptopom zakolutala je očima", ispričao je Matt.

Matt je, naime, laptop ponio kako bi mogao igrati Football Manager. Sezona s Lazijom je bila u punom jeku i nije to mogao odgoditi ni zbog ženina poroda. Matt je čak otišao i korak dalje pa je buduću suprugu za vrijeme poroda obavještavao o tome kako njegov Lazio stoji u sezoni koju upravo igra.

"Nije me iznerviralo to što je igrao. Bio je to dug i stresan porod, a takva je bila i trudnoća pa sam sigurna da mu je igrica pomogla da to prebrodi. Prestao je igrati kada sam ga trebala, ali nastavio me obavještavati o tome kako njegova ekipa stoji usprkos tome što sam mu više puta rekla da me ne zanima", rekla je Grace koja je navikla na Mattovo ponašanje:

"Kada je otvorio svoj laptop i rekao da će igrati Football Manager, nisam bila ni iznenađena. To je priča mog života. Bilo me samo malo sram kada su sestre i druge majke vidjele da se on igra dok rađam."

Matt je, uz brojne prekide, uspio odigrati polusezonu s Lazijom.

"Rađala je 38 sati pa sam uspio odigrati otprilike jednu polusezonu. To mi je četvrta sezona na klupi Lazija. Prvu smo završili na trećem mjestu, drugu na drugom, a onda sam napokon uspio osvojiti i Scudetto u svojoj trećoj sezoni u Rimu. U idućoj sezoni sam ponovno osvojio Scudetto pa sam tako s Lazijom uspio osvojiti dva naslova prvaka Italije, talijanski Kup, talijanski Superkup i Europsku ligu", pohvalio se Matt.

Matt se svojim igranjem u rađaoni pohvalio na Twitteru i postao viralni hit. Kada su njegovu objavu vidjeli proizvođači Football Managera, poslali su mu besplatnu kopiju nove verzije i to na dan kada je izašla u čast njegova sina Huga.

"Želim reći kako su super ljudi iz Football Managera. Poslali su nam kopiju FM19 na dan kada je izašla. Sada kada se Hugo rodio teže mi je naći vremena, ali vodim Genou s polovičnim uspjehom", ponovno se pohvalio Matt, a Grace je dodala:

"Moje mišljenje o Football Manageru? Uglavnom ga jako mrzim. Uvijek je upaljen, baš kao i nogomet na televiziji. Matt to sve proživljava jako emotivno pa nekada probudi bebu kada slavi, a zna biti i tako loše volje da ne mogu ni pričati s njim. No, volim ga više nego što mrzim igru i jedva čekam da se udam za njega... na našem nogometnom vjenčanju!", priznala je Grace.

nogomet

esport

navijač

rođenje djeteta

Football Manager

newsletter

Prijavite se na Newsletter